Pasaules mēroga operdīvas Marina Rebeka un Sondra Radvanovska vasarā uzstāsies Dzintaros

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Dzintaru koncertzālē 28. jūnijā galā koncertā "Divas dīvas" uzstāsies divas pasaules mēroga dziedātājas – Marina Rebeka no Latvijas un Sondra Radvanovska (Radvanovsky, ASV/Kanāda), kurai šī būs pirmā viesošanās Latvijā, medijus informē organizatori.

28. jūnija koncertā klausītāji dzirdēs skatus no Verdi operām "Likteņa vara" un "Sicīliešu vesperes", Pučīni operām "Manona Lesko" un "Toska", arī no Leonkavallo operas "Pajači", Džordāno operas "Andrē Šenjē", Masnē operām "Sids" un "Herodiade". Abu prīmu balsis satiksies divās ainās no Bellīni “bel canto” stila šedevra – operas "Norma". Latvijas Festivāla orķestris spēlēs Mocarta operas "Figaro kāzas" populāro uvertīru, Verdi operas "Likteņa vara" emocionāli spēcīgo ievadu un Maskanji operas "Zemnieka gods" brīnumskaisto intermeco.

Abām mūziķēm šī būs pirmā kopīgā tikšanās uz vienas skatuves. Muzicēs Latvijas Festivāla orķestris, diriģēs Guntis Kuzma.

Marinas Rebekas karjera beidzamos gados sasniegusi lielus augstumus. Viņu pamatoti uzskata par vienu no šībrīža labākajām Verdi operas “La traviata” titulvaronēm. Pirms dažiem gadiem Marina Rebeka izveidoja pati savu skaņu ierakstu namu “Prima Classic”, kas izdevis dziedātājas trešo soloalbumu “Spirito”, kā arī Verdi operas “La traviata” ieskaņojumu. 2020. gada janvāra vidū pasaulē nāca Marinas ceturtais soloalbums “Elle”, kurā iekļautas franču komponistu operu ārijas. Dažas dienas vēlāk tika paziņots, ka starptautiska prominentu mūzikas kritiķu žūrija piešķīrusi dziedātājai prestižo ICMA (Starptautiskā klasiskās mūzikas balva) kā gada mūziķei.

Sondra Radvanovska
Sondra Radvanovska

Sondra Radvanovska ir plaša operrepertuāra pārzinātāja, sevišķi slavēta par sniegumu Verdi un “bel canto” operās. 2019./2020. gada sezonā Sondra Radvanovska dzied titullomu Dvoržāka operā "Nāra" Kanādas Operas kompānijā (Canadian Opera Company), viņa uzstājas ar koncertiem Vankūverā, Čikāgas Liriskajā operā un Bādenbādenē, piedalās Bellīni "Pirāta" koncertiestudējumā Parīzes operā, dzied Aīdu Berlīnes Vācu operā un Vīnes Valsts operā. Sondra Radvanovska uzstājusies vai visos pasaules nozīmīgākajos opernamos, toskait Milānas Teatro alla Scala"", Cīrihes operā, Londonas Karaliskajā operā un citur.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti