Pasaules koru olimpiādes norise Rīgā – Imanta Kokara nopelns un vēlējums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Trešdien Rīgā sāksies Pasaules koru olimpiāde. Vērienīgais notikums galvaspilsētā pulcēs vēl nebijušu ārvalstu dalībnieku skaitu un piedāvās vairāk nekā 100 dažādu kora mūzikas pasākumu:  koru konkursus, draudzības koncertus, meistarklases un daudzus citus. 

Rīgā norisināsies arī Pasaules koru padomes sanāksme, ko veido gandrīz simts pārstāvji no 80 valstīm. Pirms 10 gadiem šajā padomē tika uzaicināts leģendārais diriģents Imants Kokars, kuram pieder galvenie nopelni, ka koru olimpiāde tagad notiks Rīgā.

Olimpiādes pārstāve Ilze Salna stāsta, ka godu Latvijā rīkot Pasaules koru olimpiādi izcīnījuši un panākuši Latvijas kori un koru diriģenti, bet īpaši nopelni ir maestro Imantam Kokaram.

Nododot savas pilnvaras Pasaules koru padomē Romānam Vanagam, Kokars novēlēja, ka reiz koru olimpiādei jānotiek arī Rīgā. 

Rīga pieteica savu kandidatūru 2008.gadā, uz 2014.gada koru olimpiādes rīkošanu pretendēja arī citas valstis, tāpēc tas bija aktīvs darbs vairāku gadu garumā, lai šis koru mūzikas pasākums notiktu tieši Rīgā. 

Maestro Imanta Kokara savulaik lolotais sapnis nu patiešām ir piepildījies – un jau trešdien Rīgā savu skanējumu uzsāks Pasaules koru olimpiāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti