Pasaules koru olimpiādes brīvprātīgā asistente jūsmo par draudzīgo Indonēzijas kori

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pasaules koru olimpiāde ceturtdien piedāvās koncertu Siguldas pilsdrupu estrādē, kā arī zvaigžņu koncertu „Arēnā Rīga”, kurā piedalīsies leģendārais komponists Mortens Lauridsens, pasaulslavenā vokālā grupa „The King's Singers” un vēl citi spilgti mūziķi no Amerikas, Nīderlandes un Latvijas.  

Ceturtdien gaidāmas arī ļoti interesantas meistarklases. Viena no tām būs veltīta etniskajai mūzikai no Papua un Bali, un tajā uzstāsies arī „Jakoko Patea” koris no Indonēzijas. Koris jau kļuvis daudzu skatītāju iemīļots pēc savas krāšņās uzstāšanās Mežaparka Lielajā estrādē.

Olimpiādei veltītajā rubrikā Latvijas Radio  brīvprātīgā kora asistente  Ofēlija  Spektore, kura visu olimpiādes laiku ir kopā tieši ar šo Indonēzijas kori, stāstīja: „ Šis konkrētais koris mani „nopirka” ar „Bohemian Rhapsody”. Tā nav viņiem nemaz tik raksturīga dziesma, bet es vienkārši „You Tube” ieraudzīju, ka viņi dzied šo kompozīciju, un viss… Es sapratu, kas tas ir mans koris.”

„Man brīžiem ir jau grūti runāt latviski, jo pierasts, ka visu laiku jārunā angliski. Taču šī saskarsme tik ļoti piepilda! Tas ir neaprakstāmi skaisti. Viņi izrāda ārkārtīgu mīlestību pret mani, pret Rīgu, pret pasauli, pret dzīvi,” ar iespaidiem dalījās Spektore.

„Pirms pāris dienām es atnācu uz viesnīcu, un viņi visi vienkārši pa kārtai mani apskāva, jo viņi uztraucās, ka es esmu pārāk nogurusi. Un vēl viena lieta - es esmu ļoti „nobļāvusi” balsi, pārsvarā viņiem uzgavilējot, cik viņi ir lieliski, un vienmēr jūtot viņiem līdzi koncertos. Taču viņi ir arī „jāsagana” uz ielām, un tad es esmu iemācījusies, kā indonēziešu valodā ir „nāciet šurp”, un es visu laiku eju pa Rīgas ielām un auroju „aijo, aijo, aijo”, par ko viņi visu laiku smejas,” stāstīja Spektore.

„Temperaments ir ļoti atšķirīgs, viņi ir ļoti draudzīgi, ļoti mīloši, pateicīgi par visu. Viena lieta, par ko es biju pārsteigta - viņi visi ir kristieši. Tas likās negaidīti Indonēzijai. Viņi bieži lūdzas, arī pirms katra koncerta. Tas brīdis ir ļoti skaists. Viņi visi sadodas rokās. Pirmajā satikšanās reizē viņi paņēma arī manas rokas, un tagad tas jau ir automātiski, ka arī es tieku pieaicināta aplītī. Man šādas reliģijas izpausmes šķiet mulsinošas, bet tas ir ļoti skaisti un ļoti izjusti,” atzina Spektore.

„Jakoko Patea” kori no Indonēzijas ceturtdien varēs dzirdēt Papua un Bali mūzikai veltītajā meistarklasē Rīgas Latviešu biedrības namā, kā arī koru konkursā Svētā Pētera baznīcā, kur koris sacentīsies sakrālās mūzikas kategorijā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti