Pasaules koru olimpiādei pieteikušies 293 kori

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pašlaik Pasaules koru olimpiādē dalību pieteikuši 293 kori no vairāk kā 40 pasaules valstīm, pastāstīja nodibinājuma "Rīga 2014" sabiedrisko attiecību programmas vadītājs Mārtiņš Drēģeris.

Viņš pauda, ka interese par Pasaules koru olimpiādes norisi Rīgā esot ļoti liela. Drēģeris stāstīja, ka lielu interesi par dalību Rīgas konkursos izrāda kori no ASV, Krievijas, Ķīnas, Dienvidāfrikas, Indonēzijas, Vācijas.Drēģeris atzīmēja, ka Pasaules koru vēsturē pirmo reizi piesakās kori no tādām valstīm un teritorijām kā Jordāna un Gibraltārs. "Rīga 2014" pārstāvis uzsvēra, ka dalībnieku skaitam ļoti stingri tiek sekots līdzi, ņemot vērā koru izmitināšanas iespējas un arī pasākuma norises vietu kapacitāti.

Visus korus, kas pieteikušies Pasaules koru olimpiādei, iespējams apskatīt "Rīga2014" interaktīvajā kartē "http://interactive.riga2014.org/pasaules-koru-olimpiade". Pieteikšanās Pasaules koru olimpiādei notiks līdz 1.decembrim, kam sekos datu apkopošana, rezultāti un secinājumi.

Latviju koru olimpiādē pārstāvēs 100 kori.

Jau ziņots, ka Pasaules koru olimpiādes pirmajā posmā pieteicies rekordliels dalībnieku skaits un teju pusi pieteikumu iesnieguši Latvijas kori.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti