Pasaules koru olimpiādē Rīgā uzstāsies pasaules zvaigznes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Kuplinot Pasaules koru olimpiādes programmu, jūlijā Rīgā ar vairākiem koncertiem uzstāsies pasaules vokālās mūzikas zvaigznes - vokālā grupa "The Real Group" no Zviedrijas un "The King's Singers" no Lielbritānijas. Pasaules lielākajā kormūzikas festivālā notiks arī vairāku slavenu komponistu darbu pirmatskaņojumi.

Zviedru a capella grupa "The Real Group" Rīgā uzstāsies solo koncertā 11.jūlijā, bet 10.jūlijā ar slavenajiem māksliniekiem būs iespēja tikties arī Pasaules koru olimpiādes pirmajā Zvaigžņu koncertā. "The Real Group" jau vairākkārt viesojušies Latvijā.

Savukārt Lielbritānijas vokālais sekstets "The King's Singers" Rīgā ieradīsies pirmo reizi. Vokālais sekstets būs dzirdams gan solo koncertā 14.jūlijā, gan Pasaules koru olimpiādes otrajā Zvaigžņu koncertā 17.jūlijā.

Īpašs datums Latvijas vokālās mūzikas dzīvē būs arī 16.jūlijs, kad "The King's Singers" pasaules pirmatskaņojumā kopā ar Latvijas vokālo grupu "Latvian Voices" un mūziķu apvienību "Xylem TRIO" Latvijas Nacionālajā operā atskaņos Ērika Ešenvalda speciāli šīm grupām komponētu dziesmu ciklu. Turklāt "The King`s Singers" dziedās ne tikai angļu, bet arī latviešu valodā.

Pasaules koru olimpiādes īpašais viesis būs arī amerikāņu komponists, pieckārtējs "Grammy" balvas nominants Mortens Lauridsens, kura mūzika jau vairākas desmitgades ieņem stabilu vietu gan profesionālu mūzikas kolektīvu, gan amatierkoru repertuārā visā pasaulē. Koru olimpiādē Mortens Lauridsens kopā ar Rīgas kamerkori "Ave Sol" muzicēs pirmajā Zvaigžņu koncertā. 14.jūlijā Lielajā Ģildē trīs Baltijas valstu zēnu kori - Rīgas Doma zēnu koris, Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas zēnu koris, zēnu koris "Adžoliukas" no Lietuvas un Igaunijas Operas zēnu koris kopā ar Lauridsenu atskaņos viņa skaņdarbu "Lux Aeterna" - arī šis koncerts būs pirmatskaņojums.

Gan "The Real Group" un "The King's Singers", gan Mortens Lauridsens ir piekrituši arī rīkotāju aicinājumam, uzturoties Rīgā, sniegt vairākas meistarklases.

Kā vēstīts, Pasaules koru olimpiāde no 9.jūlija līdz 19.jūlijam Rīgā pulcēs piecu kontinentu 60 valstu 480 koru 20`000 dalībniekus. Tā mērķis ir apvienot korus draudzīgā sacensībā neatkarīgi no tautības, rases un izpildītā mūzikas stila. Pasaules koru olimpiādes tiek rīkotas kopš 2000. gada un notiek reizi divos gados. Desmit dienu laikā Rīgas labākajās koncertzālēs un parkos norisināsies konkursi 29 kategorijās, meistarklases un semināri, īpašie koncerti un draudzības koncerti, dalībnieku gājiens un daudzi citi aizraujoši pasākumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti