Pasaules koru olimpiāde: popmūzikas un šovu koru pamatā tomēr ir akadēmiskā mūzika

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Radio rubrikā, kas veltīta grandiozajam „Rīga 2014” notikumam - Pasaules koru olimpiādei, turpina iepazīstināt ar olimpiādes kategorijām, un šoreiz mākslinieciskais vadītājs Romāns Vanags stāsta par popmūzikas un šovu koru kategoriju.

„Popmūzikas kori un šovkori - nelielas atšķirības tur ir, bet, protams, muzicēšanas veids ir līdzīgs. Jo abas šīs kategorijas nav iedomājamas bez kustības un popmūzikas klātbūtnes,” skaidro Vanags.

„No mana viedokļa tas nav nekas nosodāms, lai arī es pārstāvu akadēmisko mūziku. Taču es labprāt sadarbojos ar popmūzikas solistiem, kā, piemēram, Renāru Kauperu, Zigfrīdu Muktupāvelu, Anci Krauzi un citiem. Ļoti labprāt darbojos arī ar savu zēnu kori šādā veidā. Bet tanī pašā laikā nekad nenoliegšu, ka, lai labi izpildītu šādu mūziku, ir jābūt akadēmiskajiem pamatiem, un te nu es gribu rosināt katru iniciatoru šādas mūzikas dziedāšanas manierē - tomēr vispirms pievērsties akadēmiskajai mūzikai un tad no tās augt par lielisku popmūzikas vai šova kora diriģentu vai dalībnieku,” saka Vanags.

Popmūzikas un šovu koru kategorijā sacensību norise ir īpaši interesanta arī skatītājiem, tādēļ Pasaules koru olimpiādes laikā visi interesenti laipni aicināti uz konkursa norises vietu - Rīgas Kongresu namu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti