Kultūras ziņas

Vecpiebalga atver durvis!

Kultūras ziņas

Koru Olimpiādi vadīs R. Lepers un I. Ķuzule-Skrastiņa

Kora olimpiādes vadītāji uzsver unikalitāti

Pasaules kora olimpiādes vadītāji slavē Latvijas koru mūzikas tradīciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pasaules koru olimpiādes vadītāji norāda, ka olimpiāde Rīgā būs īpaša, jo Latvijā koru mūzikas tradīcija ir augsti attīstīta.

Pasaules koru olimpiādes mākslinieciskais vadītājs Romāns Vanags atzīst - šī ir starptautiska līmeņa pieredze, kas rada jaunus izaicinājumus, bet uzliek arī nopietnus pienākumus.

"Tik daudz koncertu un konkursu desmit dienās - tik plaši Latvijā vēl nav bijis. Tikko man bija tikšanās ar žūriju - tajā vien ir 80 cilvēku. Mēs esam pieraduši pie pieciem līdz desmit žūrijas locekļiem. Turklāt - ir pārstāvēti visi kontinenti," uzsver Vanags.

"Latvijā ir ļoti augstas kora mūzikas tradīcijas dziedāšanas ziņā. Kori ir ļoti augstā līmenī, ļoti labi sagatavojušies. Tieši tāpēc mēs esam nolēmuši Pasaules koru olimpiādi rīkot Rīgā. Protams, koru dziedāšanas veids atšķiras no Dienvidāfrikas dziedātājiem, un tas būs galvenais - Latvijā dzirdēt daudzu citu koru dziedāšanas tradīcijas," norāda Ginters Tīčs, Vācijas kultūras organizācijas "Interkultur" prezidents.

Koru olimpiādes mākslinieciskais vadītājs Kristians Jungrens uzsver: "Tas, ka mēs pašlaik esam koru mūzikas valstī, koristiem un mums nozīmē ļoti daudz. Šeit tas nav viens no mākslas veidiem kā ir citās valstīs, piemēram, dejošana vai popmūzika. Latvijā koru mūzika ir pašā centrā, un citu valsts pārstāvjiem šeit piedalīties ir liels pagodinājums. Tas noteikti ir atšķirīgais, kas izceļ šo olimpiādi no iepriekšējām."

Kā vēstīts, Pasaules koru olimpiāde Rīgā norisināsies no 9. līdz 19.jūlijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti