Rīta Panorāma

Polijā valsts palielina kontroli pār medijiem

Rīta Panorāma

"Forbes" par ietekmīgāko sievieti šajā gadā atkārtoti atzīst Merkeli

Pasaulē piemin pirms 40 gadiem noslepkavoto Džonu Lenonu

Pasaulē piemin pirms 40 gadiem noslepkavoto Džonu Lenonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Daudzās pasaules valstī notikuši pirms 40 gadiem noslepkavotā Džona Lenona piemiņas pasākumi. Mūziķa fani norāda, ka traģēdijas diena uz visiem laikiem paliks viņu atmiņās.

“Es biju jauns, un mana māte ienāca istabā un teica – nošauts Džons Lenons. Es nespēju tam noticēt. Tas bija viens no tiem satriecošajiem mirkļiem, kad vienmēr atcerēsieties, kur bijāt,” stāstīja mūziķa fans Dāvids Bertke.

Viskvēlākie Lenona fani 8. decembrī pulcējās Ņujorkas Centrālajā parkā. Tieši Ņujorkā 1980. gadā Marks Deivids Čepmens nošāva leģendāro mūziķi un grupas “Bītlu” bijušo dalībnieku, un parkā izkaisīti viņa pelni.

Atceres pasākumi 8. decembrī šeit tiek organizēti katru gadu, bet šogad tam bija īpaša aura.

Mūzikas apskatnieki atgādina, ka “Bītli” tiek uzskatīti par vienu no veiksmīgākajām populārās mūzikas grupām vēsturē, un Lenons uzmanību izpelnījās arī kā solo mākslinieks un cīnītājs par mieru pasaulē. Viņa radīto “Imagine” mūzikas žurnāls “Rolling Stone” atzinis par visu laiku 3. labāko dziesmu, bet raidorganizācija BBC viņu atzinusi par 8. visu laiku slavenāko britu.

Piektdien, 11. decembrī, pulksten 20.30 LTV7 un Replay.lv būs skatāma dokumentālā filma "Džona Lenona pēdējā nedēļas nogale", kurā iemūžinātas mūziķa pēdējās dzīves dienas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti