Par Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas direktoru izvēlēts Ainars Šablovskis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Atklātā konkursa komisija Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas direktora amatam astoņu pretendentu konkurencē kā piemērotāko izraudzījusies līdzšinējo Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Studiju daļas vadītāju un Pūšaminstrumentu katedras vadītāju Ainaru Šablovski, informēja Kultūras ministrijā.

“Atklātajā konkursā uz Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas direktora amatu pieteicās astoņi pretendenti. Konkursa otrajai kārtai – zināšanu pārbaudes testam – komisija virzīja piecus pretendentus, no kuriem padziļinātajām intervijām trešajā kārtā kvalificējās trīs pretendenti. Ainars Šablovskis sevi apliecināja kā uz attīstību vērstu profesionāli, kuram ir jaunajam amatam un tajā gaidāmajiem izaicinājumiem nepieciešamā pieredze un prasmes – gan kolektīva vadības un darba organizācijas jomās, gan spēcīga pedagoga un mūziķa dotības,” pauda konkursa komisijas vadītāja, Kultūras ministrijas valsts sekretāre Dace Vilsone.

Jaunajam amatam nepieciešamās prasmes un darba pieredzi Šablovskis guvis ilggadējā darbā JVLMA, nodrošinot augstskolas Studiju daļas un Pūšaminstrumentu katedras vadību, un vienlaikus pasniedzot arī saksofona spēli Pāvula Jurjāna mūzikas skolā, Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolā un Jelgavas Mūzikas koledžā.

Kā mūziķis Šablovskis spēlējis Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra, Latvijas Nacionālās operas un baleta orķestra un Valsts kamerorķestra “Sinfonietta Rīga” profesionālajos kolektīvos.

Šablovskis absolvējis JVLMA, iegūstot profesionālos bakalaura un maģistra grādus mūzikā, kā arī saksofonista un saksofona spēles skolotāja profesionālo kvalifikāciju. Tāpat “Erasmus” apmaiņas programmas ietvaros studējis Stokholmas Karaliskajā Mūzikas augstskolā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti