Par Igaunijas Nacionālā simfoniskā orķestra galveno diriģentu kļūs Olari Eltss

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Par Igaunijas Nacionālā simfoniskā orķestra māksliniecisko vadītāju un galveno diriģentu 2020./2021.gada sezonā kļūs Olari Eltss, kas strādājis ar daudziem izciliem pasaules orķestriem un savulaik bijis arī Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra galvenais diriģents.

Pašreizējais orķestra galvenais diriģents Nēme Jervi turpinās sadarboties ar to kā goda diriģents, trešdien paziņojis orķestris.

Olari Eltss, kas šobrīd ir 48 gadus vecs, pie Igaunijas Nacionālā simfoniskā orķestra diriģenta pults pirmo reizi stājies 1998.gadā, bet kopš 2007.gada ir orķestra galvenais viesdiriģents.

Pasaulē viņš iemantojis plašu atpazīstamību ar prasmi veidot unikālas un aizraujošas koncertprogrammas un bieži sadarbojas ar tādiem pazīstamiem mūziķu kolektīviem kā Dānijas Nacionālo simfonisko orķestri, Somijas Radio simfonisko orķestri, BBC simfonisko orķestri, Sietlas simfonisko orķestri un Japānas Jomiuri simfonisko orķestri. Līdztekus klasiskajai un romantiskajai mūzikai Eltss daudz strādā arī ar laikmetīgo mūziku, īpašu uzmanību pievēršot igauņu komponistu - Erki Svena Tīra, Eduarda Tubina un Helēnas Tulves - skaņdarbiem.

Laikā no 2001. līdz 2006. gadam Eltss bijis Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra galvenais diriģents.

"Igaunijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim kā manam "māju orķestrim" manā sirdī vienmēr bijusi īpaša vieta. Pēdējo divpadsmit gadu laikā, strādājot ar orķestri kā galvenais viesdiriģents, esmu iedvesmojies no tā, cik kaismīgi mūsu orķestris strādā ar mūziku," viņš atzinis.

"Esmu gandarīts un pagodināts, ka mūsu sadarbība norisināsies jaunā līmenī. Šajos nemierīgajos laikos klasiskā mūzika mums visiem ir kā bāka, kas šobrīd vajadzīga vairāk nekā jebkad agrāk," piebildis mūziķis. "Uz visiem aizraujošajiem projektiem, kas mani gaida kopā ar šo brīnišķīgo orķestri, raugos kā uz jaunu piedzīvojumu."

82 gadus vecais Nēme Jervi ir Igaunijas Nacionālā simfoniskā orķestra galvenais diriģents kopš 2010.gada, bet no nākamās sezonas kļūs par šā kolektīva goda diriģentu.

"Ticu, ka Igaunijas Nacionālais simfoniskais orķestris arī turpmāk būs tikpat radošs, pozitīvs, atvērts un prasmīgs. Šis ir aizraujošs laiks, un ceru, ka mēs turpināsim dalīties spēcīgos muzikālos pieredzējumos gan Igaunijā, gan visā pasaulē," viņš norādījis, sūtot laba vēlējumus orķestrim un savam pēctecim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti