Par godu Maestro jubilejai tiešsaistē izskanēs Raimonda Paula trio koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Atzīmējot Maestro Raimonda Paula 85. dzimšanas dienu, sestdien, 16. janvārī, pulksten 18.00, tiešsaistē no koncertzāles “Cēsis” būs klausāms un skatāms koncerts “Raimonda Paula Trio. Jauna mūzika jubilejā”, informēja koncertzāles pārstāvji.

Saspēlē ar Latvijas džeza mūzikas festivāla ''Rīgas ritmi'' māksliniecisko vadītāju, sitaminstrumentālistu Māri Briežkalnu un igauņu kontrabasistu Toivo Untu programmā izskanēs komponista jaunākie instrumentālie skaņdarbi viņam tik tuvajās džeza noskaņās, kā arī vēl nedzirdētas dziesmas angļu valodā igauņu džeza vokālistes Sofijas Rubinas-Hanteres sniegumā.

2020. gadā pandēmijas laikā tapusi Rīgai veltīta koncertprogramma ar tādām kompozīcijām kā “Vecpilsēta”, “Bastejkalns”, “Rīgas Doms”, “Vērmanītis”, “Līvu laukums” un citiem veltījumiem gan konkrētām vietām, gan pašai Rīgai. Programmu jau pagūts ierakstīt Latvijas Radio 1. studijā un izdot vinila platē, bet tiešsaistes koncertā Cēsīs izskanēs Raimonda Paula jauno kompozīciju pirmatskaņojums. Komponistam vienmēr tuva bijusi džeza mūzika, un tieši šajā žanrā tapuši jaunie skaņdarbi, ko kopā ar Maestro atskaņos vēl divi leģendāri mūziķi – igauņu kontrabasists Toivo Unts un latviešu sitaminstrumentālists Māris Briežkalns.

Toivo Unts Paula izpausmi džezā salīdzina ar Oskara Pītersona vai Erola Gārnera daiļradi, uzsverot, ka šajā mūzikā nav jāmeklē dziļa džeza filozofija, bet vienkārši jāļaujas melodijām un sajūtām. Turklāt Maestro rokrakstam piemīt neatkārtojams melodiskums, kas izpaužas arī instrumentālajā mūzikā.

“Mūsu koncertzālei ir bijusi ļoti cieša un lieliska sadarbība ar Maestro Raimondu Paulu. Cēsīs ik gadu skanējuši gan intīmāki džeza mūzikas, gan vērienīgi simfodžeza koncerti. Vēlamies sveikt Maestro jubilejā un ceram, ka džeza brīvais gars, mūziķu augstā meistarība un savstarpējās saspēles enerģija tiešsaistes formātā klausītājus sasniegs visnepastarpinātāk un dāvās iespējami tuvāko “dzīva” koncerta klātbūtnes sajūtu, pēc kuras visi šobrīd tik ļoti alkstam,” koncerta ieceri raksturoja koncertzāles “Cēsis” mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska.

Džeza meistaru trio koncertā Cēsis papildināsSofija Rubina-Hantere (Sofia Rubina-Hunter) – džeza dziedātāja no Igaunijas. Viņas sniegumā skanēs dziesmas ar Raimonda Paula mūziku un atzītā, godalgotā amerikāņu dziesmu tekstu autora Gordona Pogodas vārdiem angļu valodā, kas līdzīgi kā instrumentālie skaņdarbi tapušas pavisam nesen kā veltījums Rīgai un publikai tiks atskaņotas pirmo reizi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti