Rīta Panorāma

Komponista  Andra Dzenīša gleznas izstādē TETĀLU

Rīta Panorāma

Aicina pierakstīties pirms došanās pie ārsta. Telefonsaruna ar Līgu Gaigalu

Muzikālās apvienības "Sventava" videoklips dziesmai "Sirmgalvis vecītis"

Par aizgājušo jaunību – apvienības «Sventava» videoklips dziesmai «Sirmgalvis vecītis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas un starptautiskajā kultūras apritē šī gada maijā nonāca tradīciju respektējošs un mūsdienu klausītāju uzrunājošs Sibīrijas latviešu dziesmām veltīts mūzikas albums. Un nu viena no albumā ietvertajām desmit dziesmām – “Sirmgalvis vecītis” – ir saņēmusi arī savu videoietērpu.

Muzikālās apvienības “Sventava” pārstāves Katrīna Karele un Anna Patrīcija Karele LTV raidījumā “Rīta Panorāma” stāstīja, ka dziesma vēsta par kādu sirmgalvi, kurš atskatās uz savu pagātni un vēlas, lai atgrieztos jaunība, taču saprot, ka tas nav iespējams.

Videoklips “Sirmgalvis vecītis” ir nofilmēts par personīgajiem līdzekļiem. Vienīgais mecenāts bija kāda pensionāre, kura, atceroties Sibīrijā pavadītos gadus un savu sirmgalvi vecīti, vēloties palikt anonīma, ziedoja savu viena mēneša pensiju filmēšanas vajadzībām.

“Mūsdienu klausītāji ir pieraduši mūziku baudīt ne tikai ar ausīm, bet arī ar acīm, tāda ir šī laikmeta iezīme”, tā par filmēšanas nepieciešamību sacīja albuma producents Māris Muktupāvels.

Albums “Sibīrijas dziesmas” klajā nāca maijā. Tajā ir 10 skaņdarbi no bagātīgā Sibīrijas latviešu folkloras mantojuma, un tos aranžējis pats Māris Muktupāvels, bet iedziedājuši un iespēlējuši – muzikālās apvienības “Sventava” dalībnieki – Ilga Reizniece, Gatis Gaujenieks, Mārtiņš Linde un citi.

Apvienības “Sventava” dalībnieki ir Katrīna Karele (balss), Anna Patrīcija Karele (balss), Laura Kristija Čipena (balss), Kristīne Karele (balss), Gatis Gaujenieks (bass), Ilga Reizniece (vijole un vargans), Mārtiņš Linde (bungas), Egons Kronbergs (ģitāra), Gints Sola (ukulele) un Māris Muktupāvels (akordeons).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti