NABA Top

Top 25/10 LV jaunumi: Satellites LV, black midi, Pom Pom Squad u.c.

NABA Top

Top 25/10 LV jaunumi: Bēdu brāļi, Diāna Sus, aPēdājs, Hard Copy u.c.

Top 25/10 LV jaunumi: Adrians Grīns, Seshi, Aidan Noell, Cold Cave u.c.

Pandēmija kā meksikāņu seriāls un citi jaunumi «Radio Naba» mūzikas topā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

“Radio Naba” topā šonedēļ virkne jaunumu gan no pašmāju, gan ārzemju mūziķiem.

Adrians Grīns izdevis savu otro studijas albumu "\\\\\\\" jeb slīpsvītras un sniedz ieskatu tajā ar grandžīgo “Tallinas ielas degviela”. Arī “Seshi”, kuri pērni iekļuva “Radio Naba” top 100 izlasē, klausītajiem nodevuši jaunu albumu “Archive 6”, kurā iekļauta dziesma “Fly Away”.“PXWLL” atgriežas pašmāju topā ar kompozīciju “Soversonoletije”, atklājot klausītajiem, uz ko jaunā post-panka apvienība vēl ir spējīga. Hiphopa apvienība “ReQi” komentē pandēmiju dziesmā “Meksikāņu seriāls (pandēmija)”.

Ārzemju topā neapstādināmā solī ienāk “Working Mens Club” ar dziesmu “X”, kurā mijiedarbojas raupja rokmūzika ar negaidītam sintezatoru partijām. Runājot par jaunām, daudzsološām grupām, “Nation of Langugage” pārstāve Eidena Noela izdevusi savu otro solo singlu “Selective Service”. Pēc ilgas pauzes ar jaunumiem priecē superspēku apvienība “Museum of Love” singlā “Cluttered World”, bet tumšā sintpopa projekts “Cold Cave” piesaka jaunu minialbumu ar singlu “Night Light”.

Adrians Grīns – “Tallinas ielas degviela”

Adrians Grīns, kura vārds minēts arī tādu grupu kā “DZ” un “Les Attitudes Spectrales” dalībnieku sastāvos, marta beigās izdevis savu otro solo albumu "\\\\\\\" jeb slīpsvītras, kas seko pagājušā gada jūnijā iznākušajam debijas albumam “UN/VAI”. Jaunākā albuma septiņu dziesmu garajā sarakstā kā piektā ierindota “Tallinas ielas degviela”, kuras tematika atsauc atmiņā apšaubāmās vietās piedzīvoto un novēroto tajos naktsdzīves izskaņas brīžos, kuri sen nav pieredzēti. Mijoties bungu un ģitāru partijām, dziesma atklājas kā kāpinājums, kuras izskaņā degvielai tiek piešķilta liesma, un tā kulminē grandžīgā sprādzienā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

“Seshi” – “Fly Away”

Regulāri “Radio Naba” klausītāji noteikti atceras apvienības “Seshi” pērn izdoto singlu “FVLLEN”, kas pašmāju mūzikas topā ieņēma augstas pozīcijas un iekļuva arī gada Top 100 labāko dziesmu sarakstā. Šī gada martā grupa atgriezās ar 12 kompozīciju garu albumu “Archive 6”, kurā apkopotas gan iepriekš dzirdētas, gan atjaunotas un arī nedzirdētas dziesmas. Albumu iespējams atrast visās lielākajās straumēšanas platformās. “Nabas” topā tumšā popa (“dark pop”), tip-hopa žanru pārstāvji šoreiz ierindojas ar singlu “Fly Away”, kas, ieguvis jaunu skanējumu, pavedina klausītāju jau ar pirmajām notīm.

“PXWLL” – “Soversonoletije”

Post-punk duets “PXWLL”, kuri vietējās mūzikas topā nesen viesojās ar singlu “Bichok”, atgriezušies ar dziesmu “Soversonoletije”. Rīdzinieku apvienība, kuru veido Pavels Pidgora (basģitara un vokāls) un Daniils Tolmačevs (ģitara), pieaugot dziesmā “Soversonoletije”, izmēģina savas spējas jaunās skanējumā. Atšķirībā no postpadomju postpanka telpai raksturīgā “Bichok”, grupas jaunākais singls vairāk iepeld rokmūzikas gultnē.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

“ReQi” – “Meksikāņu seriāls (pandēmija)”

Apvienība “ReQi” (“Redz kur ir”) koncentrējuši pēdējo mēnešu notikumu sajūtas un novērojumus singlā “Meksikāņu seriāls (pandēmija)”. Kā par dziesmu un tās tapšanu komentē pārstāvji, tā aicina “politiķus paskatīties uz sevi sabiedrības acīm. Dziesmas iniciators ir uzņēmējs un viens no grupas solistiem Edgars Bergholcs, kuram ideja par dziesmu radās, ņemot vērā ieilgušo pandēmijas situāciju un valdības neviennozīmīgos lēmumus.”

“Working Mens Club” – “X”

Ziemeļanglijas grupa “Working Men’s Club” sevi spēcīgi pieteica ar pagājušā gada oktobrī iznākušo debijas albumu, kas nosaukts grupas vārdā. Četrotnei nav pa prātam dzīvot uz debijas panākumu viļņa, bet gan turpināt iesākto ceļu gan pārnesti, gan tieši, izdodot jaunu singlu “X” un izziņojot novembrī gaidāmās koncertturnejas datumus. Noteiktos vokālus pavada uzvilktas, raupjas ģitāras, kas negaidīti dod vietu ar rokmūziku nesaistītu sintezatoru partijām, padarot “X” par “nodošanas veidu, ziņu un rīcību.” Dziesmas autori par dziesmu arī komentē, ka “tā skan tavas jaunās mīļākās grupas došanās uz priekšu. Skaiti dienas līdz varēsi viņus atkal redzēt festivālu pļavā vai klubā.” Kopā ar singlu publicēts arī Stīva Hoketa (Steve Hockett) režisēts videoklips, kas ir “vizuāla izpēte dziesmas teksta rindai “there’s no start to this end” (latviski: nav sākuma šīm beigām)”.

Aidan Noell – “Selective Service”

Dažus mēnešus pēc “Nation of Language” debijas albuma “Introduction, Presence” iznākšanas, grupas lieliskā sintezatoru virtuoze Eidena Noela pieteica savu solo darbību ar singlu “Prepositional Phrase”. Šogad klausītāji beidzot sagaidījuši otru Noelas dziesmu “Selective Service”. Jaunākais skaņdarbs, kā jau bija sagaidāms, apbur ar sintezatora spēli, ko savstarpēji papildina apslāpētie, atmosfēriskie vokāli. Autores vārdiem, arī šis singls sniedz ieskatu mūziķes destruktīvajā mīlestības izpausmē, kas ir “atkarību izraisošā kaisle, kas notrulina spēju pieņemt loģiskus lēmumus”. Par pašu dziesmas tapšanu brukliniete komentē, ka tā “bija vēl viens mēģinājums saprast, vai vispār varu rakstīt. Tā kā šoreiz nedēļu no vietas pēc darba liecos pāri rakstāmgaldam (nevis uzrakstīju viena rīta laikā kā pirmajā reizē), lai radītu kaut ko līdzīgu dziesmas struktūrai, process šķita daudz biedējošāks. Bet jaunais uztraukuma līmenis galu galā tika izlīdzināts ar jaunu gandarījuma pakāpi, kad viss salikās kopā.”

“Museum of Love” – “Cluttered World”

Ņujorkas “Museum of Love” ir savdabīga neatkarīgā leibla “DFA Records” superspēku apvienība, proti, elektroniskajā projektā darbojas “LCD Soundsystem” bundzinieks Pets Mahonijs (Pat Mahoney) un Denis Maknanijs (Dennis McNany) jeb “Jee Day”. Kopš dueta pirmā, apvienības vārdā nosauktā kopdarba “Museum of Love” apritējuši teju septiņi gadi. Šī gada 9. jūlija tam pievienosies Mahonija un Maknanija ilgi un fragmentāri tapušais otrais studijas albums ar nosaukumu “Life of Mammals”, kura iepazīstināšanai izdots singls “Cluttered World”. Gaidāmo albumu autori apraksta kā “dīvainas rokmūzikas plati” un svaigā kompozīcija šim aprakstam liek noticēt. Mākslinieciska spēle ar vokāliem un instrumentiem, skaņu un telpu, kur pa vidu simboliski dzīvo klavieru kņada – uz šāda pamata “Museum of Love” stāsta par “darbaspēku 21. gadsimtā un dreifēšanu cauri mūsu hiper-pārpildītajai, tā sauktajai civilizācijas.”

“Cold Cave” – “Night Light”

Multižanru pārstāvis Veslijs Eisolds (Wesley Eisold), kurš zināms arī kā apvienību “American Nightmare”, “Some Girls”, “XO Skeletons”un “Ye Olde Maids” dalībnieks, atgriezies tumšā sintpopa pasaulē ar labām ziņām visiem “Cold Cave” klausītājiem. Kopā ar jauno singlu “Night Light” izziņots arī septiņu dziesmu garš minialbums “Fate in Seven Lessons”, kas gaidāms 11. jūnijā. Pēdējais jaunums, kas neiekrita singlu kategorijā, no “Cold Cave” bija 2018. gada “You & Me & Infinity” minialbums, ja neskaita 2019. gadā atkārtoti izdoto “Love Comes Close”. Jaunākais singls, kas sniedz ieskatu jūnijā gaidāmajā albumā, sākas ar maldinošiem reverbiem, kas drīz veic strauju pagriezienu pazīstama sintpopa virzienā, šoreiz īpaši sliecoties uz popa galu. Uzmundrinošās melodijas pavadījuma, dziesmas tematika dodas citā virzienā, “izmisīgi ķeroties pie mīlestības tā, kā cilvēki ķeras pie reliģijas un bēgšanas no laika ieslodzījumiem. Tā ir oda gaismai tumsā, nakts izskaņas himna visam, ko vēlies, kaut būtu pateicis.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti