Palermo sezonu atklāj «opera uz riteņiem»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Iesākoties teātra un operas sezonai, ceturtdien, 15.septembrī, Itālijā, Palermo pilsētas laukumā sezonu atklāja opera uz riteņiem. Tas ir mākslas mēģinājums tuvoties jauniem klausītājiem, iznākot laukā no teātra. 

Situācijai pielāgotus brīvdabas iestudējumus demonstrē bez maksas.

“Operas uz riteņiem” sezonu Massimo teātra radošā trupa atklāja ar pielāgoto Džakomo Rosini operu “Seviļas bārddzinis”. Operas varoņu skaists bija samazināts līdz pieciem, uzvedums arī krietni saīsināts.

Izejot uz ielas, mākslinieki cenšas tuvoties jauniem operas klausītājiem. Brīvdabas izrādes pieejamas bez maksas.

“Mēs vienmēr sakām: ja negribi nākt uz teātri, mēs atnāksim pie tevis.  Ja gribi apsēsties, ņem savu krēslu līdzi un baudi izrādi bez maksas, ja sava krēsla nav, mēs to izīrēsim par vienu eiro. Var arī stāvēt, ēst picu, dzert kafiju,” saka iestudējuma mākslinieciskais vadītājs Oskars Pico.

“Īstenībā jau šis nav nekas jauns. Itālijā ir ļoti senas pilsētas laukumu teātra tradīcijas, kur tāpat kā tagad skatuves mākslu bauda vienkārši ļaudis, kam teātra vai operas apmeklējums nav ikdiena,” piebilst režisors Fabio Kerstičs.

Operas  mākslinieki ar dažādu  izrāžu dekorācijām, kas satilpinātas vienā kravas automobilī, uzstājas un jaunus klausītājus cenšas piesaistīt ne tikai pilsētas laukumos, nebaidoties arī no kriminogēniem pilsētas rajoniem un mazāk turīgu ļaužu apdzīvotām pilsētas nomalēm.   

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti