Pagarina pieteikšanos Galantes talantu konkursā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Trešā klasiskās mūzikas talantu konkursa „Ineses Galantes talanti” pieteikšanās termiņš ir pagarināts līdz 10.martam, informē konkursa rīkotāji, par termiņa pagarināšanas iemeslu minot "lielo interesi un dalībnieku lūgumus".

"Pieteikšanās termiņu esam nolēmuši pagarināt vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, šajās dienās esam saņēmuši lūgumus un jautājumus no dalībniekiem un viņu pedagogiem par konkursa norises kārtību un pieteikumu iesniegšanas noteikumiem. Otrkārt, tieši februāris izrādījies laiks, kad daudzi slimojuši ar gripu. Tāpēc nolēmām dot iespēju vēl desmit dienas sagatavot savus video priekšnesumus dalībai konkursā. Aicinām piedalīties visu Latvijas mūzikas skolu, mūzikas vidusskolu un augstskolu audzēkņus, kā arī dabas talantus, kas ir savas profesionālās izaugsmes ceļā," stāsta Ineses Galantes fonda direktore Diāna Galante.

Jau vēstīts, ka konkursam aicināti pieteikties bērni un jaunieši – jaunie vokālisti, taustiņu, stīgu, kā arī pūšamo un sitamo instrumentu mākslinieki no visas Latvijas.

Talantu konkurss noritēs trīs kārtās. Pirmajā, atlases kārtā dalībniekiem līdz 10.martam jāiesūta elektroniski aizpildīta anketa un saite uz „Youtube” interneta vietnē ievietotu video ar sevis izpildītu, brīvi izvēlētu skaņdarbu. Iesūtītos video izvērtēs kompetenta žūrija, kas augstāko vērtējumu ieguvējus aicinās piedalīties otrajā kārtā – pusfinālā. Pusfināli norisināsies četrās pilsētās – 9. un 10. aprīlī Rīgā, 11. aprīlī Cēsīs, 14. aprīlī Ventspilī un 15. aprīlī Rēzeknē, kad noklausīšanās laikā bērniem un jauniešiem būs jāatskaņo divi brīvi izvēlēti kontrastējoši skaņdarbi.

8. maijā konkursa trešajā kārtā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē pulcēsies veiksmīgākie pusfinālu dalībnieki uz konkursa finālu, kur jaunajiem mūziķiem būs jāatskaņo brīvas izvēles divi kontrastējoši skaņdarbi. Uzvarētāju izvēles kritēriji - dalībnieka personības spilgtums, tehniskās iemaņas, izpildījuma mākslinieciskais augstvērtīgums, izvēlētā repertuāra atbilstība un dalībnieka skatuviskās iemaņas.

Arī šogad skatītāji varēs izteikt savu atbalstu jaunajiem māksliniekiem, piedaloties publiskajā balsojumā, kas sāksies 21. martā internetā. Konkursa dalībnieks, kurš būs saņēmis visvairāk skatītāju balsu, saņems vērtīgu publikas simpātijas balvu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti