Kultūras ziņas

Pasniedz J. Baltvilka bērnu literatūras balvas

Kultūras ziņas

Meditācijas festivāls "Gara vasara"

Osokinu dinastijas pianistu koncerts

Osokinu koncertam flīģelis ceļo no Hamburgas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

28.jūlijā plkst. 19 Dzintaru koncertzālē programmā "3 x piano" pirmo reizi uz vienas skatuves satiksies visi trīs Osokinu dinastijas klavieru virtuozi. Koncertā skanēs speciāli no Hamburgas atgādāts flīģelis.

Flīģelis uz Jūrmalu atceļojis no Hamburgas, lai skanētu unikālajā Osokinu dinastijas pianistu koncertā. Visi trīs Latvijā un pasaulē atzinību guvušie Osokini - tēvs Sergejs un divi viņa dēli, brāļi Andrejs un Georgijs, muzicēs uz vienas skatuves, dažbrīd pat vienlaikus.  

"Ideja ir jau sena, mēs gribējām kaut ko uztaisīt kopā, bet iznāk tikai tagad tāpēc, ka tas ir prieks spēlēt kopā ar dēliem," atklāj Sergejs Osokins.

Osokinu izjūtas, cenšoties sastrādāties, ir atšķirīgas. Kamēr vienam šķiet, ka tas ir pat liels muzikālais izaicinājums, tikmēr pianistu dinastijas vecākais teic, ka viss norit gludi.

"Atdalīt situāciju ģimenē ir viena lieta un profesija ir pavisam cita. Mēs nekad vai gandrīz nekad nestrādājam mājās. Skolā vai akadēmijā ir pavisam cita situācija, tā bija tāda iecere, un tagad viņi ir jau pieauguši mūziķi, man ļoti interesanti strādāt ar viņiem," atzīst Sergejs Osokins.

Savukārt Georgijs norāda, ka ļoti svarīgi ir "tieši no pirmajām notīm sajust zāles auru, zāles akustiku un pielāgoties tai".

"Tad jau tu aizmirsti par visu un tu atdod sevi pilnībā, un tad tieši rodas tas maģiskais brīdis, kuru mēs saucam par mūziku," skaidro pianists.

Solisti kopā ar Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķiem atskaņos Pētera Čaikovska Pirmo klavierkoncertu un Friderika Šopēna Pirmo klavierkoncertu, kā arī Johana Sebastiana Baha, Morisa Ravēla un Sergeja Rahmaņinova šedevrus divām un trim klavierēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti