Kultūras ziņas

Jaunie aktieri Ģertrūdes ielas teātrī meklē Ziemeļmeitu

Kultūras ziņas

Jau trīspadsmitais ikgadējais mākslas tirgus "Jarmarka"

Osokini ieskandina "Lielā dzintara" koncertflīģeli

Osokini ieskandina «Lielā dzintara» koncertflīģeli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” aizvadīts pirmais klaviermūzikas vakaru cikla kocerts. Tas vienlaikus bija arī koncertzāles jaunā "Steinway & Sons" koncertflīģeļa ieskandināšanas pasākums, kas uzticēts pianisma leģendai Sergejam Osokinam un viņa dēliem Andrejam un Georgijam. Abi jaunie mūziķi, kuri jau paspējuši plūkt laurus nozīmīgākajos pianisma konkursos pasaulē, Kamerzāles koncertflīģeli novērtēja ar pozitīvu atzīmi.

“Steinway & Sons” instrumentus pieprasa labākie pianisti. Tie skan uz visām ievērojamākajām pasaules skatuvēm. Tagad divi tādi ir arī Liepājā. Tos īpaši koncertzālei "Lielais dzintars" Hamburgas rūpnīcā no vairākiem izvēlējās kompetenti speciālisti. Kamerzāles koncertflīģeļa īpaši silto, dziļo un līdzeno skanējumu jaunie un pasaulē pieprasītie pianisti Andrejs un Georgijs Osokini novērtē atzinīgi.

''Šis flīģelis ir fantastisks, un kamerzālē ir ļoti interesanta akustika, veido tādu ļoti intīmu atmosfēru," norāda Georgijs Osokins.

"Šīm klavierēm piemīt tāds sirsnīgums, un tās ļoti jūt to, ko es gribu izdarīt. Tas man ļoti patīk tāpēc, ka ne visiem instrumentiem tas ir," piebilst Andrejs Osokins, piekrītot, ka flīģelis atbilst viņa programmai un stilam.

Klausīties pianisma leģendas - Sergeja Osokina un viņa talantīgo dēlu klavierspēlē ieradušies gan liepājnieki, gan pilsētas viesi.

"Osokinu ģimene ir īpaša, jo mums nav daudz šādu ģimeņu, zvaigžņu dzimtu. Mēs esam izredzēti, ka varam to redzēt un dzirdēt, īpaši Georgiju, kurš ir tikko atgriezies no Šopēna konkursa un kurš faktiski ir uz izķeršanu pasaulē," skaidro koncerta apmeklētāja no Liepājas, diriģente Ilze Vaice.

Nākošgad klaviermūzikas vakaros pie šī koncertflīģeļa “Lielajā dzintarā” sēdīsies tādas pianisma zvaigznes kā Antons Ļahovskis, Vestards Šimkus un Enriko Pače.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti