Rīta Panorāma

Intervija ar grupas "The Loul" muziķiem

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Jevgēņiju Kalēju - Latvijas Slimnīcu biedrības priekšsēdētāju

Trīs Osokini Operā. Jaunā programmā

Osokini aicina uz koncertu Latvijas Nacionālajā operā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

 

Latvijas Nacionālajā operā 22. janvārī notiks koncerts ”Trīs Osokini operā: Jaunā programma”, kurā atkal uz vienas skatuves spēlēs trīs izcili pianisti no vienas dinastijas - tēvs, profesors Sergejs Osokins, un dēli, daudzu starptautisku konkursu laureāti un spilgti mūzikas interpreti Andrejs un Georgijs Osokini.

Latvijas valsts simtgadei veltītā koncerta pirmajā daļā tiks atskaņoti jau zināmie un vēl neatklātie latviešu klaviermūzikas šedevri, ko radījuši Jānis Zālītis, Pēteris Vasks, Ādolfs Skulte un Jāzeps Vītols.

Koncerta otrā daļa būs veltīta dejas valdzinājumam. Tā sāksies ar Sergeja Rahmaņinova kaislīgajiem maršiem no komponista pēdējā opusa, turpināsies ar Sergeja Prokofjeva valšiem un Fransisa Pulenka tarantellu no klavierkoncerta fināla un noslēgsies ar Morisa Ravēla “Bolero”. Koncerts, tāpat kā 2016. gadā, notiks ar nolaistu dzelzs priekškaru, radot unikālu akustiku kamermūzikas izpildīšanai.

Osokini jau snieguši koncertus Latvijas Nacionālajā operā, koncertzālē “Lielais dzintars” Liepājā, Dzintaru koncertzālē Jūrmalā un teātra namā “Jūras vārti” Ventspilī. Katrs koncerts ir īpašs notikums ne tikai skatītājiem, bet arī pianistiem, jo tie tiek veidoti ļoti rūpīgi, radot koncertu dramaturģiju, izvēloties skaņdarbus, veidojot īpašas to versijas un pārlikumus trīs klavierēm. Koncertu programmās tiek ietvertas dažādu laikmetu un personību skaņu gleznas, kurām īpašu skanējumu piešķir „Yamaha” koncertflīģeļi, kurus pianisti ļoti iecienījuši.

2018. gada sākums pianistiem būs īpašs, jo izdots pirmais “Trīs Osokini” studijas albums, kas ir veltīts Latvijas valsts simtgadei, latviešu klaviermūzikas jau zināmiem un vēl neatklātiem šedevriem.

Februārī izcilie mūziķi sniegs koncertus Polijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti