Rīta Panorāma

Skype intervija ar Nilu Saksu Konstantinovu

Rīta Panorāma

Intervija ar Jurģi Klotiņu

Pirmais "Osokina Mini Festivāls @152"

«Osokina mini festivāla» otrā nedēļa veltīta teātrim – uzstāsies Nastavševs, Kalniņa, Osokins, Gupalo

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

"Osokina mini festivāla @152" otrās nedēļas programma būs veltīta teātrim, medijus informē organizatori. 5. jūnijā skanēs teātra mūzika no Vladislava Nastavševa izrādēm paša autora izpildījumā, kā arī Kurta Veila un Katrīnas Gupalo ekspresīvie skaņdarbi, savukārt 6. jūnija vakarā pirmo reizi tiksies Rēzija Kalniņa un Andrejs Osokins, piedāvājot latviešu komponistu klaviermūzikas, kā arī Daces Micānes-Zālītes vēl neizdotās dzejas programmu.

Vladislavs Nastavševs par gaidāmo koncertu stāsta: "Ir pārtraukts darbs pie Ivana Buņina "Tumšajām alejām". Taču iekšēji tas tik un tā turpinās. Citstarp esmu komponējis vairākas dziesmas ar Ivana Buņina vārdiem. Bieži dziesmas kļūst par sava veida emocionālām skicēm manām turpmākajām izrādēm. Tādas kā akvareļu skices. Koncerta laikā tiks izpildītas vairākas no šīm dziesmām, kā arī kompozīcijas, kas tapušas pavisam nesen.”

Savukārt Katrīna Gupalo atklāj:

"Teātris un teātra mūzika manā dzīvē "maisās" kopš agras bērnības. Tāpēc arī laikam neizbēgami ir tas, cik lielu iespaidu teātris ir atstājis uz mūziku, ko rakstu, un veidu, kā izpildu mūziku.

Tas nekad nav tikai par skaņu, bet gan primāri par saturu. Esmu ārkārtīgi saviļņota, ka vienā koncertā skanēs mana un izcilā režisora un mūziķa Vladislava Nastavševa mūzika."

Festivāla noslēgumā pirmo reizi tiksies Rēzija Kalniņa un Andrejs Osokins. Viņu pirmajā programmā – latviešu komponistu skaņu raksti dialogā ar Daces Micānes-Zālītes dzeju. Jāņa Mediņa, Emīla Dārziņa, Jāzepa Vītola, Ādolfa Skultes, Volfganga Dārziņa, Jura Karlsona un Pētera Vaska skaņdarbi vienā vakarā skanēs kopā ar Daces Micānes-Zālītes poētisko darbu "Zalktenes divas saules".

Pirmais "Osokina mini festivāls @152" notiks no 29. maija līdz 6. jūnijam jaunatklātajā klavieru salonā Brīvības ielā 152.

Festivālu atklās Chris Noah ar Katrīnu Gupalo. Koncertā skanēs abu oriģinālmūzika. Katrīna Gupalo atzīmē, ka nesen iznācis jaunais Chris Noah albums: “Šī būs viena no pirmajām iespējām klausītājiem dzirdēt viņa jaunās kompozīcijas. Un no manis savukārt arī būs dažas dziesmas, kas tapušas šajā noslēgtajā laikā, kuras uzrakstīju,  mājas būdama.”

30. maija koncertā Andrejs Osokins uzstāsies divos solokoncertos. Savai programmai Andrejs  izvēlējies Šopēna, Rahmaņinova un Bēthovena opusus. Pianists spriež, ka nelielā koncertzāle šai mūzikai ir īpaši piemērota: “Jo tieši tik liela izmēra zālēs viņi arī pirmatskaņoja savus skaņdarbus.” 

Savukārt 31. maija vakarā gaidāma noskaņu pilna programma virtuozā ģitārista Riharda Lībieša un čellistes Ernas Daugavietes sniegumā.

Organizatori atzīmē, ka biļešu skaits ir ierobežots – katru koncertu varēs apmeklēt tikai 20 klausītāji.

KONTEKSTS: 

Ārkārtējo situāciju Covid-19 dēļ Latvijā izsludināja 12. martā. Tās laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu, tai skaitā aizliegti visi publiskie pasākumi un ierobežota pulcēšanās.

Vēlāk ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9. jūnijam, bet ir mīkstināti iepriekš noteiktie striktie ierobežojumi - atļauta pulcēšanās līdz 25 cilvēku lielām grupām, ievērojot divu metru distanci.

No 12. maija pakāpeniski atsāk darboties muzeji, bibliotēkas, privātās kultūrvietas un var notikt nelieli kultūras pasākumi gan iekštelpās, gan ārtelpās. Kultūras iestādēm noteikti dažādi sanitārie protokoli, kas jāievēro, atsākot darbu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti