Rīta Panorāma

Intervija ar Uģi Jokstu un Karīnu Rubeni

Rīta Panorāma

Lapzemē durvis vērs "ledus viesnīca"

Ziemassvētku džeza koncerts - Džezā tikai meitenes Lielajā Ģildē

Orķestris «Rīga» Ziemassvētkos spēlēs mūziku no svinga ēras zelta laikmeta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Orķestris “Rīga” Lielajā ģildē sestdien, 21. decembrī, un ceturtdien, 26. decembrī, rīko Ziemassvētku džeza mūzikas koncertu ar nosaukumu “Džezā tikai meitenes”. Tajā īpaša loma uzticēta solistēm Artai Jēkabsonei, Beātei Zviedrei un Rūtai Dūdumai-Ķirsei, kuras atskaņos dāmu vokālajam trio sacerētu mūziku.

Koncertā skanēs 20. gadsimta svinga ēras zelta laika mūzika no Merilinas Monro, Pegijas Lī un māsu Endrjūsu repertuāra, tai skaitā arī Ziemassvētku noskaņu mūzika. Kā intervijā Latvijas Radio 3 “Klasika” stāsta orķestra pārstāve Baiba Tilhena, orķestra “Rīga” bigbends spēlēs autentiskas 30.-50. gadu aranžijas no laika, kad slavas augstumos bija par “svinga karali” dēvētais Benijs Gudmens un viņa orķestris.

Orķestra "Rīga" pārstāve Baiba Tilhena par koncertu "Džezā tikai meitenes"
00:00 / 05:39
Lejuplādēt

“Šis stāsts ir sadalīts nosacītos blokos: mums ir gan mūzika no filmām “Džezā tikai meitenes” un “Džentlmeņi izvēlas blondīnes”, mums ir Benijs Gudmens un viņa orķestra izcilākie darbi, parādās “Andrews Sisters” jeb māsu Endrjūsu repertuārs. Protams, neiztiksim arī bez Ziemassvētku repertuāra. Visa šī buķete tiks savilkta kopā vienā stāstā,” pastāstīja Baiba Tilhena.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti