Kultūras ziņas

"Sapņu komandai 1935" balvas Amerikā

Kultūras ziņas

Andra Gaujas jaunā filma

Pūtēju orķestris "Rīga" atklāj sezonu

Orķestris «Rīga» uzsāk jauno koncertsezonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā 1.oktobrī uzsāks jauno, 42.koncertsezonu, lsm.lv pavēstīja orķestra mārketinga speciāliste Ilze Miķelsone.

Koncertā līdzās Johana Sebastiāna Baha Tokātai un fūgai d-moll izskanēs arī Paula Hindemita Simfonija pūtēju orķestrim un Kurta Veila Vijoļkoncerts, kurā kā soliste uzstāsies vijolniece Eva Bindere.

Orķestra „Rīga” koncertsezonas trīs galvenās līnijas saistās ar Johana Sebastiāna Baha daiļradi, latviešu mūzikas atskaņojumiem un džeza koncertiem.

Īpaši latviešu mūzikas koncerti notiks novembrī, kad orķestris atskaņos Uģa Prauliņa jauno opusu „Koncerts-fantāzija” un Nika Gothama 2013.gadā sacerēto skaņdarbu „Step. Pivot. Stride” Rīgas saksofonu kvartetam ar orķestri. Savukārt nākamā gada maijā orķestris cer uz Andra Dzenīša Urbānās kantātes pirmatskaņojumu. Skanēs arī Ērika Ešenvalda kantāte „Latvija. Gadalaiku impresijas”. Džeza koncerti „Riga Jazz” ar orķestra „Rīga” bigbendu un diriģentu Raiti Ašmani notiks 27.oktobrī un 26.decembrī Lielajā ģildē. Tajos piedalīsies tādi džeza dziedātāji kā Daumants Kalniņš, Ieva Kerēvica un citi.

Savukārt Johana Sebastiāna Baha mūzika caurvīs visu orķestra “Rīga” jauno koncertsezonu, jau sākot ar Atklāšanas koncertu 1.oktobrī, kulmināciju Starptautiskā komponistu konkursa „Windstream” norisēs 2014.gada aprīlī. Konkursa moto ir „Izjūti Bahu, turpini Bahu, debatē ar Bahu”. Orķestris jau saņem iesūtītus skaņdarbus šim konkursam no dažādām pasaules valstīm un drīz darbu uzsāks konkursa atlases komisija un žūrija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti