Rīta Panorāma

Intervija ar NVA direktori Inesi Kalvāni

Rīta Panorāma

Intervija ar advokātu Lauri Liepu

Spāņu ģitāra un Bahs

Orķestris «Rīga» un spāņu ģitārists Rikardo Galjēns interpretēs Bahu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” nebeidz pārsteigt - košam pavasarim un karstākam temperamentam 12. aprīlī Lielajā ģildē izskanēs koncerts „Spāņu ģitāra un Bahs", kurā orķestris uzstāsies kopā ar spāņu klasiskās ģitāras meistaru Rikardo Galjēnu.

Tas būs vienīgais unikālais koncerts Baltijā, jo spāņu ģitāra nekad nav skanējusi kopā ar pūtēju orķestri. Profesionālā pūtēju orķestra „Rīga” projektu vadītāja Asnate Siliņa atklāj, ka ideja par pūtēju orķestra un spāņu ģitāras saspēli radusies spontāni.

Nozīmīga bija Galjēna saistība ar Bahu – viņš ir liels Baha mūzikas interprets. Šobrīd jau izdevis sesto albumu tieši ar Baha mūziku,” saka Siliņa.

Uz kopīgu saspēli Galjēns aicinājis flautistu Andi Klučnieku – mūziķi atskaņos Astora Pjacollas „Tango vēsturi”. Klučnieks neslēpj – latiņa uzlikta diezgan augsta  un tā ir jānotur.

Pilnīgi jauns un svaigs skatījums uz šo skaņdarbu. Smalkāk, klusinātāk, bet neapšaubāmi enerģiski,” stāsta Klučnieks.

Savukārt duetā ar marimbas solisti Virdžīniju Laubi-Vītiņu koncertā skanēs Džordža Geršvina „Trīs prelūdijas”.

Meistars Galjēns ir spēlējis šo skaņdarbu kopā ar vijoli, bet ne ar marimbu. Tas skanēs ļoti interesanti, pagaidām gan nevaru iedomāties. Atliek vien sagaidīt viņu un paspēlēt kopā,” saka Laube-Vītiņa.

Profesionālais orķestris „Rīga” kopā ar Galjēnu koncertā iejutīsies spāniskos ritmos, bet meistara dzimtās Andalūzijas temperaments Baha mūzikai piešķirs dzīvīgu siltumu.

Pavasara festivāla „Windstream” koncerts „Spāņu ģitāra un Bahs” notiks 12. aprīlī plkst. 19 Lielajā ģildē. Koncerta pirmajā daļā Rikardo Galjēns interpretēs gan spāņu komponistu kompozīcijas, gan Johana Sebastiana Baha skaņdarbu, savukārt koncerta otrajā daļā saspēlēsies ar orķestra „Rīga” mūziķiem diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti