Orķestris «Rīga» un ērģelnieki koncertēs Rīgas Domā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Orķestris “Rīga” šovasar atsāk koncertdarbību klātienē un kopā ar pašmāju ērģeļspēles meistariem aicina uz klasiskās mūzikas koncertiem 10. un 24. augustā Rīgas Domā, informēja orķestra pārstāvji.

“Esam patiesi saviļņoti par ilgi gaidīto iespēju atkal tikties ar publiku – šo unikālo dzīvā koncerta pieredzi ir neiespējami aizstāt ar ko citu. Koncerti Rīgas Domā ar augstvērtīgām klasiskās mūzikas programmām ir izauguši par skaistu un gaidītu ikvasaras notikumu,” teic orķestra “Rīga” mākslinieciskais vadītājs Valdis Butāns.

10. augusta vakarā koncertā “Bahs, Brukners, Britens” – orķestra “Rīga” atkalredzēšanās ar diriģentu Jāni Liepiņu, Manheimas Nacionālā teātra pirmo kapelmeistaru un Latvijas Nacionālās operas un baleta diriģentu. Koncertā piedalīsies ērģelnieks Aigars Reinis un obojiste Elīna Kuduma. Programmā izskanēs baroka laika dižgara Johana Sebastiāna Baha, vēlīnā romantisma pārstāvja Antona Bruknera un 20. gadsimta klasiķa Bendžamina Britena opusi.

24. augustā koncertā “Bahs, Dvoržāks, Debisī” koncertēs ērģelniece Diāna Jaunzeme-Portnaja. Kopā ar orķestri diriģenta Valda Butāna vadībā muzicēs Latvijas Nacionālās operas soliste – soprāns Jūlija Vasiļjeva.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti