Orķestris «Rīga» koncertu velta Valentīndienai un olimpiskajām spēlēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Tuvojoties gada romantiskākajai dienai, Valentīndienai, orķestris “Rīga” piedāvā koncertu ar solistu Dināras Rudānes un Daumanta Kalniņa piedalīšanos, informē orķestra pārstāve Simona Ruska.

Šogad programmā “Mīmu olimpiskā mīla” 11. februārī Lielajā ģildē diriģenta Valda Butāna vadībā skanēs gan dziesmas par mīlestību, gan arī par sportu – tā atzīmējot XXIII ziemas olimpisko spēļu norisi. Koncertu kuplinās ansamblis “Rīgas pantomīma”.

Jau kopš 2007. gada orķestris “Rīga” rīko koncertus Svētā Valentīna dienā, liekot klausītāju sirdīm just līdzi mīlētāju priekiem un bēdām, kas paustas mūzikā. Savulaik koncertus, kā, piemēram, 2007. gadā “Mīlas stāsti”, diriģēja Andris Poga. Vairākas skaistas Valentīndienas programmas – “Tev pieder mana sirds” un “La dolce vita” ir klausītājiem sniedzis orķestra “Rīga” iepriekšējais mākslinieciskais vadītājs Mārtiņš Ozoliņš.

Šogad pirmo reizi mīlestībai tēmai pievērsies diriģents Valdis Butāns un iekļāvis koncerta programmā tādas brīnišķīgas dziesmas kā “That’s Amore”, “Love And Marriage”, “Feeling Good” Daumanta Kalniņa sniegumā un “I Will Always Love You”, “Cry Me a River”, “My Funny Valentine” Dināras Rudānes interpretācijā. Neizpaliks arī abu solistu dueti “Somethin’ Stupid” un “You Raise Me Up”, kurus tik ļoti gaida klausītāji.

Arī koncerta “Mīmu olimpiskā mīla” pirmajā daļā, kas veltīta sportiskām tēmām, solisti Dināra Rudāne un Daumants Kalniņš apvienosies duetā – skanēs 1987. gadā radītais Fredija Merkūrija hīts “Barcelona”, kas vispasaules slavu guva pēc 1992. gada olimpiskajām spēlēm, kur to dziedāja operas dīva Monserata Kavaljē un Fredijs Merkūrijs.

Dziedātāju Dināru Rudāni pazīstam kā ļoti aktīvu un sportisku dziedātāju. Tomēr pirmo reizi viņai būs iespēja atskaņot dziesmu par vienu no saviem mīļākajiem sporta veidiem – hokeju. Tā ir latviešu komponista Jāņa Sildega kompozīcija  “Hokejs!”, kas skanēs koncerta pirmajā daļā līdzās Daumanta Kalniņa dziedājumam, Džona Viljama “Olimpiskām fanfarām” orķestra “Rīga” sniegumā un citiem “sportiskiem” mūzikas darbiem, kuros aktīvu līdzdalību ņems ansambļa “Rīgas pantomīma” mīmi, veidojot teatrāli muzikālu kompozīciju par sporta un mīlestības tēmu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti