Kultūras ziņas

Mūzika un māksla festivālā "Bildes 2016"

Kultūras ziņas

Rīgā viesojas obojas spēles zvaigzne

Orķestris "Rīga" izspēlē supervaroņus

Orķestris «Rīga» izspēlē supervaroņus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Orķestris “Rīga” turpina muzikāli atraktīvas sarunas par mūziku ar bērniem, četras reizes gadā veidojot iestudējumu jaunāko klašu skolēniem “Nāc, ieklausies orķestrī “Rīga”!” 5.oktobra koncerta tēma - dažnedažādi supervaroņi mūzikā.

Orķestra "Rīga" organizētais muzikālais sarunu cikls jaunāko klašu skolēniem ar orķestra uzstāšanos norit jau septīto sezonu.

"Katru gadu mēs cenšamies rast jaunas tēmas šajos bērnu abonementu koncertos vai arī sarunās par mūziku, ko vada dziedātājs Daumants Kalniņš," norāda orķestra “Rīga” direktore Ilona Breģe. "Doma, no vienas puses, ir parādīt orķestra mūzikas instrumentus, iepazīstināt ar komponistiem, dažādiem mūzikas stiliem un žanriem, bet, no otras puses, pasniegt to visu vieglā un atraktīvā formā, lai bērniem būtu interesanti, lai viņiem šī viena stunda paietu nemanot."

Šīssezonas pirmajam iestudējumam izvēlēta tēma ''Varoņi un supervaroņi''. Koncerta laikā atskaņo bērniem labi pazīstamu filmu mūziku. Mūziķi pārliecināti, ka caur priekšnesumu, atgādinot bērniem viņu varoņu labās īpašības, mazie skatītāji un klausītāji mācās izpalīdzību, drosmi un spēju atšķirt labo no ļaunā.

"Šī ir vislabākā auditorija, kādu mākslinieki var vēlēties. Ar tādu degsmi, azartu dzīvo līdzi mūsu programmām!" atzīst  orķestra “Rīga” diriģents un mākslinieciskais vadītājs Valdis Butāns.

"Protams, mēs ar tādu attieksmi arī strādājam, lai bērniem būtu saprotami, interesanti, lai viņi varētu asociēties gan ar tiem tēliem, gan mūziku, ko piedāvājam," turpina Butāns.

Pasākums notiek kinoteātrī, tāpēc mulsina fakts, ka sarunās par mūziku organizatori iztiek tikai ar dažiem attēliem, kas ilustrē pasākuma vadītāja – dziedātāja Daumanta Kalniņa pieminētos supervaroņus. Taču, šķiet, bērniem ar to pietiek.

Spriežot pēc bērnu reakcijas zālē, daudzas skolas varētu ieinteresēties par šādu muzikāli atraktīvu atkāpi no obligātā stundu saraksta, taču diemžēl šādi priekšnesumi ir vienreizēji. Nākamā saruna - tikai decembrī, un tai  jau būs cita tēma, kas veltīta Ziemassvētkiem. "Nāc, ieklausies orķestrī "Rīga"!" programma pieejama orķestra mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti