Orķestra «Rīga» Valentīndienas koncertā skanēs latviešu estrādes mūzika

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Šī gada Valentīndienas koncertam orķestris “Rīga” izvēlējies kādu īpašu tēmu, godinot latviešu estrādes komponistu jubilejas, informēja orķestra pārstāvji. Koncertprogrammā “Tu un es” orķestrim un tā diriģentam Valdim Butānam pievienosies solisti Inga Šļubovska-Kancēviča, Ieva Parša un Rihards Millers, stāstos dalīsies aktieris Gundars Āboliņš.

2021. gads ir komponistu Elgas Igenbergas un Ringolda Ores jubileju gads, atzīmējot Elgai Igenbergai – 100, Ringoldam Orem – 90.

“Igenberga un Ore savulaik veidojuši Latvijas mūzikas dzīves telpu, kopuši populārās mūzikas lauciņu, un šī mūzikas materiāla kvalitāte pārsteidz un intriģē vēl šodien,” norādīja koncerta rīkotāji. “Tā laika mūzika šobrīd koncertzālēs jo sevišķi orķestra izpildījumā dzirdama reti, taču

koncertprogramma “Tu un es” ļaus latviešu estrādes mantojumam skanēt un atkal tapt dzirdamam, iepriecinot gan gados jaunos mīlētājus, gan pagājušā gadsimta mīlniekus, turklāt pavisam jaunā šīs mūzikas skanējumā.”

Caur komponistu dziesmām klausītāji uzzinās arī par viņu dzīves stāstiem. Soliste Inga Šļubovska-Kancēviča izpildīs Igenbergas dziesmas “Varbūt” un “Dienvidu nakts”, kas tapusi, komponistei atpūšoties pie Melnās jūras 60. gadu sākumā, kā arī Ores “Puķu pārdevējas dziesmiņu”. Ievas Paršas dziedājumā izskanēs Ringolda Ores mīlas valsis “Zilās naktis” un “Pavasara dziesmiņa”. Savukārt baritons Rihards Millers izdziedās Elgas Igenbergas “Tu un es”, “Sniegpulkstenītis” un Ores “Es ticu, draugs”.

Šīs un arī citas komponistu-jubilāru melodijas koncertā izskanēs pavisam nesen tapušos mūzikas aranžējumos, ko šādam mūziķu sastāvam darinājuši Ilona Breģe, Vilnis Šmīdbergs, Aivars Krūmiņš, Emīls Zilberts un Madars Kalniņš. Scenāriju koncertstāstam radījusi muzikoloģe Daiga Mazvērsīte, kura savulaik sarakstījusi grāmatu par komponistes Elgas Igenbergas mūža gājumu. Tiešraides koncertā mūziku ar stāstiem bagātinās aktieris Gundars Āboliņš.

Koncerta ieraksts būs skatāms 14. februārī orķestra “Rīga” vietnēs “Facebook” un “Youtube” no pulksten 19.00 līdz pusnaktij.

Koncerta norisi un translāciju atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Valsts kultūrkapitāla fonds, Latvijas Radio 3 “Klasika” un VEF Kultūras pils.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti