«Oranžās brīvdienas» laiž klajā dziesmu «Tālāk»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latviešu turbofolka grupas “Oranžās brīvdienas” laidusi klajā dziesmu “Tālāk”, kas ieturēta regeja ritmos un stāsta par patiesu draudzību.

“Man pašam šī ir viena no tuvākajām dziesmām, ko jebkad izdevies radīt. Jo ilgāk spēlējam, jo dažkārt šķiet, ka jaunu iedvesmu atrast arvien grūtāk. Tā jau laikam arī ir, varbūt tāpēc pašam dziesma tik mīļa. Tā ir par draugiem un draudzību, par mums,” saka grupas līderis un dziesmas autors Ints Ķergalvis, pazīstams arī kā Speiss.

Skaņdarbs tapis grupas radošās nometnes laikā Vecpiebalgas pusē, rūpīgi slīpēts un nu ieraksta formā nonācis līdz klausītājiem. Dziesma jau skanējusi vairākos koncertos.

“Tālāk ir sava veida turpinājums mūsu radošajām izpausmēm. Negribam palikt uz vietas kā ieslodzīti būrī, bet gan turpināt izzināt, uz ko esam spējīgi,” - tā grupas ģitārists Kaspars Čakste. Viņš arī priecīgs, ka kopīgiem spēkiem izdevies to īstenot. Līdz šim neviena grupas dziesma tik tuvu regeja mūzikai nav skanējusi. Tas gan nenozīmē, ka tagad "Oranžās brīvdienas" pievērsīsies tikai šim žanram, norāda grupas pārstāvji.

“Regejs jau nekur tālu nav bijis un visu laiku tiešāk vai netiešāk grupas daiļradē bijis. Laikam šis ir īstais brīdis vienu dziesmu izdot patiešām regeja noskaņās,” skaidro Speiss.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

"Oranžās brīvdienas" tuvākajā laikā gaidāmas vairākas pārmaiņas grupas sastāvā. Par to mūziķi ziņošot jau tuvākajā laikā. Vēl priekšā vasaras karstākā daļa ar virkni koncertu. Savukārt jau septembra beigās grupa dodas nelielā turnejā uz Vāciju un Nīderlandi, kur uzstāsies vairākos festivālos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti