Opolais: Loma «Manonas Lesko» iestudējumā ļauj izpausties gan aktieriski, gan vokāli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Sestdien, 5.marta vakarā Latvijas Radio 3 Klasika būs tiešraide no Ņujorkas Metropolitēna ar Džakomo Pučīni operas „Manona Lesko” jauniestudējumu - Galvenajās lomās latviešu soprāns Kristīne Opolais un sicīliešu izcelsmes franču tenors Roberto Alanja.  Pirms iestudējuma telefona sarunā “Klasikai” Opolais atzina  - šī loma ļauj izpausties gan aktieriski, gan vokāli. 

Pučini mūzika prasa lielu kaislību uz skatuves, kas ne vienmēr palīdz dziedāšanai, jo dziedāšana ir vairāk apzināts process un tehniski jābūt stabilai, lai  tiktu galā ar Pučīni lielajām lomām, pastāstīja dziedātāja.

Opolais: Loma "Manona Lesko" iestudējumā ļauj izpausties gan aktieriski, gan vokāli
00:00 / 00:50
Lejuplādēt

“Šī skatuve ir milzīga, šī zāle ir milzīga un šī loma ir ļoti lielu un prasa lielu atbildību vokāli,” atzina dziedātāja.

 “Otrajā cēlienā man sanāk dziedāt nepārtraukti. Bet šajā iestudējumā man sanāk arī riktīgi dejot. Man tie uzdevumi palielinās un palielinās kaut kā,” ar smiekliem piebilda Opolais.  

Bet viņa atzina, ka ir laimīga dziedāt šo lomu.

Sākotnēji iestudējumā de Grijē loma bija paredzēta vācu tenoram Jonasam Kaufmanim, kurš kopā ar Kristīni šajā izrādē jau sajūsmināja opermīļus Londonā un Minhenē. Taču janvāra beigās dziedonis veselības problēmu dēļ atcēla dalību jauniestudējumā. Aizstāt Jonasu Kaufmani piekrita sicīliešu izcelsmes franču tenors Roberto Alanja, kuram šī bija jauna loma. Iestudējuma muzikālais vadītājs - itāļu maestro Fabio Luizi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti