Operzvaigžņu koncertu cikla «Kopā» pirmais koncerts bez maksas būs skatāms tiešraidē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Mazinoties ar Covid-19 saistītajiem ierobežojumiem un atsākoties koncertdzīvei, četru koncertu ciklā “Kopā” Latvijas pilīs un muižās uzstāsies operas zvaigznes Aleksandrs Antoņenko, Marina Rebeka, Jānis Apeinis, Perīna Madefa, Sonora Vaice un Andreass Bauers-Kanabass, informēja organizatori. Pirmo koncertu, kas veltīts Latvijas mediķiem, 16. jūlijā varēs piedzīvot gan klātienē, gan tiešraidē – arī portālā LSM.lv

Cikla pirmajā koncertā latviešu un pasaules komponistu mūziku Rīgas pilī atskaņos tenors Aleksandrs Antoņenko un pianists Reinis Zariņš. Koncertā skanēs komponistu Dārziņa, Mediņa, Kalniņa, Vaska, Žilinska, Čilea, Verdi, Pučīni, Lehāra mūzika.

Šis koncerts top sadarbībā ar Valsts prezidenta kanceleju un būs veltīts Latvijas mediķiem pateicībā par pašaizliedzīgo darbu Covid-19 pandēmijas laikā. Uz koncertu klātienē tiks aicināti tikai medicīnas darbinieki. Lai šo koncertu varētu baudīt pēc iespējas vairāk mediķu un sabiedrība kopumā, ikviens interesents Latvijā un pasaulē to bez maksas varēs noskatīties tiešraidē 16. jūlijā pulksten 19.00 LMT Viedtelevīzijā, lietotnē “LMT Straume”, portālos LSM.lv, tvnet.lv, un diena.lv, kā arī “LMT Straume” arhīvā. Koncerta audioierakstu veiks Latvijas Radio 3 ''Klasika''.

“Esmu ļoti pagodināts, ka koncertcikls sākas ar klātienes muzicēšanu tieši mediķiem!

Koncerta pirmajā daļā izskanēs latviešu komponistu mūzika – pilnīgi dažāda, bet stilistikā, domāšanas garā ļoti tuva –, bet koncerta turpinājumā sekos opermūzikas fragmenti.

Mēs ļoti gaidām šo koncertu – atkalsatikšanos, emocijas un aplausus,” atzīmē Aleksandrs Antoņenko.

Savukārt 31. jūlijā Rundāles pilī notiks pasaulslavenā soprāna Marinas Rebekas koncerts, 14. augustā Melngalvju namā koncertēs baritons Jānis Apeinis un soprāns Perīna Madefa, 27. augustā Jelgavas pilī – operdziedātāja Sonora Vaice, ciklu noslēgs Andreass Bauers-Kanabass ar koncertu 17. septembrī Mazajā ģildē Rīgā.

Uz šiem koncertiem iespējams iegādāties biļetes klātienes apmeklējumam vai skatījumam tiešraidē.

Latvijas operas zvaigžņu tiešraides koncertu cikla “Kopā” idejas autore un koncertu un tiešraižu producente ir Daina Markova, solistu atlasi veic Ilze Sprancmane, koncertu ciklu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un LMT, koncertus rīko “HDPD Productions & Dreams”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti