Opernams jūlijā durvis vērs ar galā koncertu «Operas zvaigžņu vasara»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

4. jūlijā durvis skatītājiem atkal vērs Latvijas Nacionālā opera, aicinot uz galā koncertu “Operas zvaigžņu vasara”, informēja opernama pārstāvji.

Pirmo reizi Latvijā viesosies viens no pasaulē izcilākajiem tenoriem Pjotrs Bečala (Piotr Beczała) un prestižā konkursa “Operalia 2019” uzvarētāja Adriana Gonsalesa (Adriana González). Kopā ar viņiem koncertā dziedās arī pasaulslavenais basbaritons Egils Siliņš un Latvijas Nacionālās operas solisti Tatjana Trenogina, Ilona Bagele, Mihails Čuļpajevs un Rinalds Kandalincevs.

Skaistākās opermūzikas pērles līdz ar solistiem interpretēs Latvijas Nacionālās operas orķestris un koris. Koncerta muzikālais vadītājs būs LNOB galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš. Koncerta režisore – Dace Volfarte, gaismu mākslinieks – Māris Sējāns.

Par galā koncerta “Operas zvaigžņu vasara” spēles laukumu kļūs visa Lielā zāle, līdz ar to publikai tā būs ne vien atkalsatikšanās ar opermākslu un spožākajām zvaigznēm, bet arī iespēja baudīt koncertu no neierasta skatupunkta – sēdvietas tiks izvietotas uz skatuves, bet koncerta scenogrāfiju veidos zāles interjers.

Lai iemūžinātu šo notikumu, koncertu filmēs dažādos rakursos, un tā videoierakstu ikviens interesents šovasar varēs baudīt operas priekšlaukumā. Šis pasākums tiks izsludināts atsevišķi.

LNOB lūdz skatītājus ņemt vērā, ka pasākumu apmeklējuma nosacījumi ir atkarīgi no valdības noteikumiem, kas epidemioloģiskās situācijas dēļ var mainīties. No 15. jūnija publiskus pasākumus drīkst apmeklēt personas, kam ir derīgs Covid-19 sertifikāts – to  vakcinēti un Covid-19 pārslimojuši cilvēki var iegūt vietnē www.covid19sertifikats.lv.

KONTEKSTS:

Covid-19 uzliesmojuma laikā 2020. gada pavasarī Latvijā bija izsludināta ārkārtējā situācija jaunā koronavīrusa ierobežošanai, kas beidzās 9. jūnijā. Situācija vasarā bija stabila, bet septembra beigās saslimstība strauji pieauga. Valdība novembrī atkārtoti noteica ārkārtējo situāciju, bet, tā kā saslimstība ar Covid-19 nemazinājās, ārkārtējā situācija tika pagarināta līdz 6. aprīlim. Pēc ārkārtējās situācijas beigām valstī bija saglabājušies vairāki drošības pasākumi.

Ņemot vērā epidemioloģiskās situācijas uzlabošanos, 1. jūnijā valdība vienojās, ka darbu varēs atsākt lielie tirdzniecības centri un kultūras iestādes, tostarp muzeji. Jau iepriekš lemts, ka var notikt izlaidumi un vasaras nometnes. Vēl ir arī atvieglojumi tiem, kuri ir izslimojuši Covid-19 vai arī potējušies pret to, – no 1. jūnija var sniegt un saņemt individuālus pakalpojumus, kā arī no 15. jūnija varēs apmeklēt kultūras pasākumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti