Opernamā solokoncertu sniegs izcilais austriešu bass Ginters Groisbeks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Viens no šobrīd izcilākajiem basiem pasaulē Ginters Groisbeks 31. maijā pirmo reizi sniegs solokoncertu Latvijā. Koncerts ar pianistes Aleksandras Golubickas klavieru pavadījumu notiks Latvijas Nacionālās operas Lielajā zālē ar nolaistu dzelzs priekškaru, nodrošinot unikālu akustiku kamermūzikas izpildīšanai, informēja opernama pārstāvji.

Koncerta pirmajā daļā skanēs Roberta Šūmaņa dziesmas, tostarp arī cikls "Dzejnieka mīla", savukārt otrajā daļā – Hansa Rota un Antona Bruknera mūzika, kā arī Hugo Volfa cikls "Trīs  Mikelandželo dzejoļi" un dziesmas no Gustava Mālera cikla "Zēna brīnumrags".

"Austriešu bass Ginters Groisbeks ar unikāli dižciltīgo balsi un elpu aizraujošajiem priekšnesumiem apbur klausītājus uz operas un koncertu skatuvēm visā pasaulē, viņš gluži vai atdzīvina savus dziedātos tēlus un liek autentiski izskanēt katram dziesmu ciklam," teic opernama pārstāvji. "Mākslinieka īpašo mīlestību pret dziesmām atklāj viņa programmas – veidotas ar pietāti pret detaļām un pārzinot repertuāru. Ginters Groisbeks – viens no atzītākajiem sava amata brāļiem, ko atzinīgi novērtējusi gan publika, gan mediji – ir regulārs viesis pasaules vadošajos opernamos, kur interpretējis visas vadošās lomas no Hendeļa līdz Verdi, Vāgnera un Štrausa operām."

Mākslinieks regulāri sadarbojas ar Bavārijas Valsts operu, Vīnes Valsts operu, Parīzes operu, Milānas "La Scala", Londonas Karalisko operu, Metropoles operu Ņujorkā, Vācu operu un Berlīnes Valsts operu.

Moldovā dzimusī pianiste Aleksandra Golubicka ar izcilību beigusi Grācas Mūzikas un skatuves mākslas universitāti un saņēmusi Austrijas Atzinības balvu kā 2003. gada labākā absolvente. Vīnē bijusi Bēzendorfera un Hansa Gabora Belvederes konkursu uzvarētāja. Kļuvusi par pieprasītu pianisti, solistu pavadītāju un kamermūzikas partneri, nemitīgi paplašinot savu repertuāru un turpinot saņemt starptautisku atzinību. Dažādi solokoncerti un plaša sadarbība ar solistiem ļāvuši viņai uzstāties koncertos un festivālos daudzviet Eiropā, Dienvidāfrikā un Dienvidamerikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti