Rīta Panorāma

Intervija ar Andreju Klementjevu par nostāju nodokļu reformas jautājumā

Rīta Panorāma

Džeza festivāls "Saulkrasti Jazz 2017" sāksies pirmdien

Sākas otrais Operetes festivāls

Operetes festivālā skanēs jauns «Čardaša karalienes» iestudējums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Operetes festivālā, kas norisinās no 14. līdz 15.jūlijam Ikšķilē, būs skatāms jauns ungāru komponista Imres Kalmana operetes "Čardaša karalienes" jeb "Silvas" iestudējums. 

"Festivālā mēs, protams, dziedam tā, kā mēs to šobrīd jūtam," atklāj dziedātāja Sonora Vaice.  "Vismaz šobrīd es jūtu šos duetus kā ļoti, ļoti romantiskus. Ļoti romantiskus, ļoti dziļus kaut kādā veidā," viņa atzīst. 

"Es uz skatuves varu atļauties vairāk lietu nekā dzīvē. Jo dzīvē ļoti daudzas lietas ir nepieklājīgas. Bet skatuve, viņa tieši provocē šo dīvaino emociju. To, ko es dzīvē varbūt nelietošu nekad," viņa stāsta.

Iestudējumā piedalīsies arī Anta Jankovska, kura studiju gadus aizvadījusi Parmas Mūzikas augstskolā Itālijā. 

Galā koncerts savukārt būs ne tikai operešu melodiju parāde, bet arī iepazīšanās ar mūziķiem, kuri ļoti vēlas, lai Latvijā atdzimtu operetes teātris.

"Es domāju, ka "Silva" noteikti ir viens no pašiem populārākajiem Imres Kalmana sacerējumiem operešu žanrā. Jo katra dziesma, katra ārija, duets, tercerts, kvartets ir tik spilgti melodisks, ka gandrīz katrs muzikālais numurs pretendē uz tā saucamo hitu," uzskata diriģents Guntars Bernāts. 

Kā ziņots, sirsnīgā klausītāju atsaucība pirmajam Operetes festivālam Ikšķilē festivāla rīkotājiem devusi stimulu otro Operetes festivālu veidot jau plašāku un bagātīgāku.

Festivāls sāksies Ikšķiles luterāņu baznīcā ar labdarības koncertu „Dvēseles stīgas”, kurā piedalīsies Sonora Vaice un jaunie operetes solisti.

Otrs spilgts pirmās dienas notikums būs Austrijas "Eddie Luis und die Gnadenlosen" jeb "Edijs Luiss un nežēlīgie" koncerts, veltīts Zārai Leanderei.

Festivāla otrā diena jau pēc tradīcijas sāksies ar muzikālu pirmizrādi bērniem „Karlsons”, kuras pamatā būs Astrīdas Lindgrēnas sižets un savulaik ļoti populārā Ārnes Oitsa mūzika.

Abas festivāla dienas notiks arī īpašas teātra zinātnieka Jāņa Siliņa sarunas par operetes jubilāriem, šī gada simtgadniekiem Hariju Misiņu un Kārli Pamši, bet festivāla kulminācija, protams, būs galā koncerts Ikšķiles estrādē, arī šogad diriģenta Guntara Bernāta vadībā.

Festivāls noslēgsies ar valšu vakaru, kur visi būs aicināti izdejoties Operetes festivāla orķestra pavadībā. 

Solistu buķeti veidos Sonora Vaice, Anta Jankovska, Marlēna Keine, Dainis Skutelis, Nauris Indzeris, Emīls Kivlenieks, viesi Anna Hočai un Emīls Laveckis no Polijas un arī citi dziedātāji. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti