Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Krista Audere, koris Latvija Garīgās mūzikas festivālā

Pavaroti pēcnāves zvaigzne Holivudas slavas alejā

Operdziedātājam Pavaroti piešķirta zvaigzne Holivudas slavas alejā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Slavenajam itāļu operdziedātājam Lučāno Pavaroti, kurš aizgāja mūžībā 2007. gadā, piešķirta zvaigzne Holivudas slavas alejā ASV pilsētā Losandželosā. Svinīgajā ceremonijā piedalījās viņa meita Kristīna, diriģents Džeimss Konlons un producente Sinzija Salvioli.

Konlons ceremonijā norādīja, ka 1935. gadā dzimušais Pavaroti kļuva pazīstams pasaulē ar savu krāšņo balsi un vēlmi ar to dalīties. Viņš kaislīgi vēlējās savienot savu sirdi ar citu cilvēku sirdīm, un ceļā uz starptautisku atpazīstamību riskēja novatoriskā veidā. Savukārt meita īpaši pieminēja tēva balss nokrāsu un pārsteidzošo skaistumu.

Tikmēr mūzikas kritiķi atgādina, ka Pavaroti bija viens no slavenākajiem pagājušā gadsimta operdziedātājiem, un, piemēram, 1990. gadā visā pasaulē translēto pārraidi "Trīs tenoru koncerts Karakallas pirtīs", kurā piedalījās arī Plasido Domingo un Hosē Karerass, noskatījās 800 miljoni skatītāju. Dziedātājs savas karjeras laikā ieguva piecas "Grammy", divas "Emmy" un citas prestižas balvas. Pagājušā gadsimta 90. gados viņš arī rīkoja labdarības  koncertus "Lučāno Pavaroti un draugi", kuru laikā vāca ziedojumus valstīm, kurās valda bads un notiek politiskie konflikti un dabas katastrofas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti