Operdziedātāja Maija Kovaļevska plāno atgriezties Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Operdziedātājas Maijas Kovaļevskas radošā biogrāfija ir gana plaša. Viņa ir uzstājusies gan Vīnē, gan Ņujorkā un Londonā. Māksliniece atklāj, ka šobrīd rit sarunas ar Latvijas Nacionālās operas vadību, un, iespējams, jau nākamsezon Maija piedalīsies operas "Bohēma” iestudējumā Rīgā. 

Maijas Kovaļevskas radošajā biogrāfijā "Bohēmas” iestudējumam ir īpaša vieta - Mimī lomu Maija daudzkārt dziedājusi gan Vīnē, gan Ņujorkas "Metropolitan" operā, gan Londonas "Cowentgarden" un citviet.

"Tomēr jūtu, ka ar katru reizi mana Mimī aug un attīstītās – uzstājoties ar jauniem partneriem, rodas citas krāsas, citas emocijas," intervijā Latvijas Radio 3- Klasika atzīst māksliniece.

Iestudējumam, kas vēl aizvien aktuāls Vīnes Valsts operas repertuārā, drīz apritēs 50 gadi, un vēl aizvien tas nav zaudējis skatītāju un radošās komandas mīlestību, ko Maija skaidro ar izrādei piemītošo vienkāršību un dabiskumu.

"Publika alkst un vēlas redzēt ko skaistu un vienkāršu. Skatītājiem šī iestudējuma atmosfērā ir viegli iejusties, identificējot sevi ar varoņiem. Te ir patiesas vērtības, kas sagādā prieku itin visiem," prāto Maija Kovaļevska, kura Mimī lomu šobrīd dzied arī Hamburgas operā – tiesa gan, iestudējums šajā operteātrī ir gluži citāds, jo darbība pārcelta uz mūsdienām. Bet stāsts, protams, ir tas pats. 

Operdziedātāja atklāj, ka šobrīd rit sarunas arī ar Latvijas Nacionālās operas vadību - nākamsezon Maija Kovaļevska uzaicināta piedalīties operas "Bohēma" iestudējumā, kurā dziedās Mimī lomu.

Taču jau šovasar Maiju būs iespēja redzēt arī dzimtajā Rīgā, kur dziedātāja piedalīsies koncertā "Born in Riga”, kas iekļauts projekta "Rīga 2014" programmā. 

"Lepojos, ka esmu dzimusi rīdziniece. Kaut arī radošais kalendārs ārvalstīs saplānots vairākus gadus uz priekšu, ļoti labprāt atgriežos šeit, kad vien iespējams," atzīst māksliniece.

Lai gan Rīgu dziedātāja sauc par mīļajām mājām, viņai ļoti patīk uzturēties arī Vīnē. Iepriekšējās sezonās Maija te dziedājusi ne tikai Mimī, bet arī Mikaēlu, Grāfieni, Violetu, Amēliju un Tatjanu.

"Vīne ir īpaša pilsēta. Tāpat kā "Vīnes filharmoniķu" skaņa ir īpaša. Tā patiesi ir īsta bauda, kas sajūsmina ik sekundi, ik mirkli. Ikreiz uzstājoties, jūtu orķestra lielisko atbalstu," atzīst Maija Kovaļevska.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti