«Operas platformā» atgriežas «Valentīnas» ieraksts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Eiropas Operas dienu laikā no 6. līdz 8. maijam gada jubileju svin starptautiskā digitālā vietne „Operas platforma”, piedāvājot iespēju tikai šajā nedēļas nogalē atkārtoti noskatīties populārākos operu ierakstus. Šajā īpašajā izlasē iekļauta arī Artura Maskata opera "Valentīna".

Eiropas Operas dienu svinības „Operas platformā” 6. maijā sāksies ar šīgada jubilāra –  beļģu komponista Filipa Busmana laikmetīgās operas „Rondo” tiešraidi no Štutgartes operas.

No 6. līdz 8. maijam "Operas plaformā" būs skatāmi populārākie iestudējumi, kas tika izrādīti pirmā gada laikā, to vidū arī Artura Maskata operas „Valentīna” iestudējums Latvijas Nacionālajā operā.

„Operas platformā” uz divām dienām atgriezīsies arī  Džuzepes Verdi „Traviata” no Madrides Teatro Real, Džakomo Pučīni „Bohēma” no Norvēģijas operas un baleta, Riharda Vāgnera „Dievu mijkrēslis” no Vīnes Valsts operas, Jana Sibeliusa „Kulervo” no Somijas Nacionālās operas, Džuzepes Verdi „Aīda” no Turīnas "Teatro Regio", Tomasa Adeša „Powder Her Face” no "La Monnaie" operas Briselē.

Kopš 15. aprīļa „Operas platformā" skatāms Latvijas Nacionālās operas iestudējums „Manona Lesko”, ko noskatījušies jau deviņi tūkstoši interesentu. „Manona Lesko” būs skatāma vēl līdz 14. oktobrim, savukārt 11. jūnijā tiešraidē no Rīgas Operas festivāla skatītājiem piedāvāsim Džuzepes Verdi „Makbeta” iestudējumu.

Jau vēstīts, ka "Operas platforma” tapusi, sadarbojoties Eiropas operas kompāniju un festivālu asociācijai Opera Europa, kultūras kanālam ARTE un piecpadsmit opernamiem. Platformas mērķis ir piesaistīt gan operas žanra cienītājus, gan tos, kuri ar šo mākslu saskarsies pirmoreiz.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti