Operā «Madama Butterfly» pirmo reizi uzstāsies tenors Rodrigo Porras Garulo un diriģents Pēters Halāss

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Džakomo Pučīni operā “Madama Butterfly” 6. februārī  Latvijas Nacionālajā operā pirmo reizi uzstāsies divi izcili viesmākslinieki – Pinkertona lomu interpetēs tenors Rodrigo Porras Garulo, bet pie diriģenta pults stāsies maestro Pēters Halāss (Péter Halász). Čočo-sanas lomu šajā izrādē atveidos Sonora Vaice.

Karlsrūes Valsts teātra solists, tenors Rodrigo Porras Garulo dzimis Mehiko, studējis vokālu Mocarta universitātē Zalcburgā, Austrijā. Dziedātājs ir starptautiskā Antonīna Dvoržāka konkursa uzvarētājs un Riharda Vāgnera asociācijas stipendiāts. Šosezon viņš debitēja Milānas “Teatro alla Scala” ar Hercoga lomu Džuzepes Verdi operā “Rigoleto”. Šosezon Rodrigo Porras Garulo dzied arī Hannoveres Valsts operā, Vīsbādenes Valsts teātrī un Prāgas Valsts operā, kā arī citos opernamos. Dziedātājs Latvijas Nacionālajā operā šosezon uzstāsies arī Rīgas Operas festivāla galā koncertā 7. jūnijā, kā arī Džuzepes Verdi “Rekviēma” atskaņojumā 14. jūnijā.

Pēters Halāss
Pēters Halāss

Pēters Halāss ir viens no daudzpusīgākajiem ungāru diriģentiem, darbojas gan opermūzikā, gan simfoniskajā mūzikā. Pētera Halāsa radītās operu interpretācijas guvušas lielu atzinību ungāru un starptautisko kritiķu vidū, īpaši slavējot diriģenta aizrautīgo, precīzo un analītisko darbu. Viņa repertuāra pamatā ir Pirmās Vīnes skolas un vācu romantiķu darbi, īpašu uzsvaru liekot uz Mocarta, Vāgnera un R. Štrausa mūziku. Pēters Halāss bieži diriģē itāļu repertuāru, kā arī mūsdienu un baroka mūzikas skaņdarbus. Viņš bijis Ungārijas Valsts operas muzikālais vadītājs, strādājis kā viesdiriģents daudzos Vācijas opernamos, tostarp Hamburgas Valsts operā, Bādenes Valsts teātrī Karlsrūē, Kaseles Valsts teātrī, Zāras Valsts teātrī, Braunšveigas Valsts teātrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti