Operā «Bohēma» uzstāsies soliste Inga Kalna un diriģents Ilmārs Lapiņš

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas Nacionālajā operā (LNO) 2.aprīlī pēdējā šīs sezonas operas „Bohēma” izrādē Mimī lomā iejutīsies pasaulslavenā soliste Inga Kalna, bet pie LNO diriģenta pults pirmo reizi stāsies latviešu diriģents Ilmārs Lapiņš. Izrāde veltīta diriģenta jubilejai.

Diriģents Ilmārs Lapiņš, kura 70 gadu jubilejai veltīta 2.aprīļa izrāde, kopš 2009.gada ir Irkutskas apgabala filharmonijas Gubernatora orķestra mākslinieciskais vadītājs un diriģents. Iepriekš bijis galvenais diriģents Ufas operā, Tomskas un Sverdlovskas simfoniskajos orķestros, Mostaras simfoniskajā orķestrī, Vīnes Jaunā kamerorķestra, Maskavas Valsts simfoniskā orķestra galvenais viesdiriģents, kā arī strādājis par diriģentu Jaroslavļas Valsts filharmonijā, Tatārijas Akadēmiskajā operas un baleta teātrī, Klaipēdas Muzikālajā teātrī, Belgradas Nacionālajā operā, Maskavas Lielajā teātrī un Veronas operā. Latvijas Nacionālajā operā "Bohēma" būs pirmā Ilmāra Lapiņa diriģētā izrāde.

Trīskārtējā Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāte Inga Kalna uz LNO skatuves uzstāsies ne tikai "Bohēmas" izrādē, bet arī 17. maijā plānotajā solokoncertā ievērojamā britu diriģenta Džuliana Reinoldsa muzikālajā vadībā. "Goldberg Operatic Prize" ieguvēja un "Bruce Millar-Gulliver Memorial Trust Award" konkursa uzvarētāja viesojusies Itālijā, Francijā, Anglijā, Kanādā, ASV, Izraēlā, Zviedrijā, Somijā, Šveicē, Holandē, kā arī apbūrusi kritiķus un skatītājus daudzās citās valstīs un operteātros.

Pētera Krilova iestudētā Džakomo Pučīnī opera “Bohēma” atspoguļo 19.gadsimta beigu Parīzes mākslinieku ikdienu – tas ir mākslas, mīlestības, revolūcijas notikumu, nabadzības un vienlaicīgi nebeidzamas līksmes piepildīts stāsts par nelaimīgu mīlestību un patiesu draudzību.

Līdzās Ingas Kalnas atveidotajai Mimī, romantisko parīziešu lomās iejutīsies arī Murats Karahans, Dana Bramane, Jānis Apeinis, Armands Siliņš un Rihards Mačanovskis.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti