Olgas Pētersones sarunas ar operdziedātājām iznākušas grāmatā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Apgādā “Mansards” iznākusi Olgas Pētersones grāmata “Casta diva. Sarunas ar Latvijas operdziedātājām”. Muzikoloģe un žurnāliste Olga Pētersone grāmatā sarunājas ar Latvijas Nacionālās operas (LNO) solistēm Inesi Galanti, Sonoru Vaici, Ingu Kalnu, Elīnu Garanču, Kristīni Opolais, Marinu Rebeku un Lieni Kinču.

“Te viņas ir, jūsu priekšā, — septiņas sievietes, kuru brīnišķīgos vaibstus es atrodu Operas dievietes mainīgajā, nenotveramajā un mūžīgi valdzinošajā tēlā. Casta diva... Ineses Galantes smaids, Sonoras Vaices vaļsirdība, Ingas Kalnas dziļais un asais prāts, Elīnas Garančas domīgums, Kristīnes Opolais kaisle, Marinas Rebekas dedzīgā mērķtiecība, Lienes Kinčas dabas dotais spēks… Viņu harmoniskais septets man ir dārgs ar savu tīro intonāciju, iekšējo cēlumu un drosmi īstenot cerību,” priekšvārdā raksta grāmatas autore. 

Šo grāmatu tās varones un autore velta LNO nama 150. gadskārtai.

“Esmu pārliecināts, ka grāmatu par Latvijas primadonnām, kuras nes Latvijas vārdu pasaulē, mūsu publika gaida. Mūzikas mīļotājiem tā dod iespēju iepazīt mākslinieču bagāto iekšējo pasauli, uzklausīt viņu domas par mūziku, daiļradi un par dzīvi vispār. Tā palīdz saprast, cik grūta ir dziedātājas-aktrises profesija, kas prasa daudz garīgā un fiziskā spēka un pastāvīgu pilnveidošanos. Olgas Pētersones rakstus un grāmatas par mūziku allaž lasu ar lielu interesi. Opera ir viņas tēma. Pastāvīgi un uzmanīgi sekojot gan LNO izrādēm, gan visām operas dzīves peripetijām, viņa prot par tām rakstīt dzīvīgi un tēlaini,” - tā režisors Andrejs Žagars.

Sarunas ar operdziedātājām papildina fotomākslinieka Jura Šulca darinātie portreti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti