«Olas» izziņo debijas albumu un prezentē dziesmas «Policists» video

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

8. martā Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Centra pārvaldē norisinājās preses konference, kurā hiphopa duets “Olas”, dziedātājs Nikolajs Puzikovs, zināms arī kā dziedošais policists, un Rīgas pašvaldības policija informēja par sadarbību, kā arī prezentētēja “Olas” jauno singlu un videoklipu “Policists”.

Līdz ar jauno singlu “Olas” izziņoja ilgi gaidīto albumu ar nosaukumu “Ir klāt!”, kas pie klausītājiem nonāks uz Lieldienām. Plānots arī “Meet and greet” pasākums Rīgā, kā arī “Vai tu esi gatavs?” reģionālā koncerttūre un tūres noslēguma lielkoncerts “Olas ir klāt” koncertzālē “Palladium" 26.maijā. Plašāku informāciju par gaidāmo tūri un lielkoncertu "Olas" sola sniegt vēlāk.

Hiphopa duets “Olas” radies kā humora projekts pirms trīs gadiem, apvienojoties kādreizējiem kursa biedriem Žanim Pavlovskim un hiphopa apvienības “Kreisais krasts” biedram Reikam (Arvis Šķirus).

Pirmā pusgada laikā “Olas” sazniedza pārsteidzošus ''Youtube'' skatījumu rādītājus. Šobrīd "Olu" ''Youtube'' videoklipu skatījumi kopumā pārsniedzot 20 miljonus. Arī ''Instagram'' sekotāju skaits katram dalībniekam ir iespaidīgs: Reikam vairāk nekā 50 tūkstoši un Žanim 40 tūkstoši. Līdz šim “Olas” priecējuši fanus vien ar atsevišķiem singliem, videoklipiem, kā arī koncertos. Šajā pavasarī beidzot tiks izdots dueta debijas albums.

Vienlaikus ar dziesmas prezentāciju policija prezentēja RPP mobilās lietotnes atjauninājumu, kas izveidots, balstoties uz divos gados izveidojušos pieredzi.

Preses konferencē RPP priekšnieks Juris Lūkass pastāstīja, ka RPP mobilā lietotne izveidota pirms diviem gadiem un ir manāms, ka iedzīvotāji to izmanto arvien aktīvāk. Ja pirmajā lietotnes izmantošanas gadā caur aplikāciju policija saņēma 7% no visiem izsaukumiem, tad pagājušajā gadā lietotnes izsaukumu īpatsvars pieauga jau līdz 15%. Paredzams, ka šogad katrs piektais vai pat katrs ceturtais izsaukums policijā tiks saņemts caur mobilo lietotni.

Lūkass uzsvēra, ka par lietotni šodien tiek runāts, jo policijai ir svarīgi būt tuvai iedzīvotājiem. Šajā gadījumā iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem policija aicina caur dziesmu. Kā jau mākslā ir ierasts, par problēmu tiek runāts caur pārspīlējumu, tādēļ dziesmā tiek minēts, ka policiju var saukt arī tad, ja pie griestiem zirneklis traucē. Šis teksts nav jāuztver burtiski, bet tas parāda, ka policists ir draugs, nevis drauds.

“Ja patiešām citādi situāciju nebūs iespējams atrisināt, tad esmu pārliecināts, ka policisti izsaukuma gadījumā palīdzētu arī aizvākt zirnekli no dzīvokļa griestiem,” ar humoru piebilda Lūkass.

Savukārt hiphopa duets "Olas" uzsvēra, ka vienlaikus ar dziesmu ikviens vīrietis tiek aicināts būt atbildīgam. Tāpat caur dziesmu tiek uzrunāta sabiedrība kopumā – lai tā nebūtu vienaldzīga un izpalīdzētu nelaimē nonākušiem cilvēkiem, nevis vienaldzīgi paietu garām. Nikolajs Puzikovs pastāstīja, ka viņš, būdams policists, vēlas lauzt stereotipus, kas sabiedrībā valda attiecība pret policiju. 
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti