Oktobrī Rīgā uzstāsies amerikāņu ģitārists Rūzvelts Koljērs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Improvizācijas un džeza mūzikas koncertsērijā "Art of Riga Jazz" 26. oktobrī Latvijas Radio 1. studijā koncertēs amerikāņu steel ģitārists Rūzvelts Koljērs (Roosevelt Collier).

Steel guitar meistars Rūzvelts Koljērs darbojas blūza un fankmūzikas stilos, lielu uzsvaru liekot uz jam session sajūtu. Viņa mūzika ir pamatīga grūva un brīvas improvizācijas lidojums, kurā Rūzvelts dodas kopā ar savas grupas biedriem un paķer līdzi arī klausītājus.

Koljēra dzimtais ASV štats ir Florida, kur viņš uzaudzis ļoti muzikālā ģimenē un skatuves gaitas uzsācis savu onkuļu un brālēnu atraktīvas soulmūzikas grupā "The Lee Boys". Pateicoties savām ļoti strauji augošajām prasmēm steel ģitāras spēlēšanā, kā arī spējai pulcēt ap sevi domubiedrus, Koljērs ieguvis iesauku "The Dr." jeb Doktors.

Ar Doktoru labprāt saspēlējas ļoti daudzi blūza un džeza mūziķi, jo viņa ģitārspēles rokraksts ir spilgts, moderns, galvu reibinošs un gana unikāls. Rūzvelts uzstājies kopā ar tādām grupām kā "The Allman Brothers", "The Funky Meters", "Los Lobos", "Galactic", "Medeski Martin & Wood", "New Mastersounds" un daudziem citiem plaši atzītiem māksliniekiem. Arī paša izveidoto pasaules mūzikas superorķestri "Bokante", kas pērn laida klajā disku "What Heat".

Pirmais albums Koljēram tapa pirms diviem gadiem kopā ar vēl vienu lielisku steel ģitāras spēles meistaru Endija Halu un saucas "Let the Steel Play", bet pērn beidzot nāca klajā arī pirmais solodisks "Exit 16", kurā dzirdama Rūzvelta aizrautīgās ģitārspēles esence. Vislabāk gan to baudīt tieši dzīvajā izpildījumā, kad kvalitatīvas improvizācijas sesijas jeb jam session sajūta piezogas jau pēc pirmajām koncerta minūtēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti