Oktobrī albumu klajā laidīs mūziķe Evija Vēbere

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Trešdien, 10.oktobrī, plašākai sabiedrībai tiek prezentēta animācija mūziķes Evijas Vēberes šūpuļdziesmai “Sirdsbūt”, bet 16.oktobrī gaidāms Vēberes otrais albums ar šādu pašu nosaukumu. Albuma ietekmē tapusi glezna ar nezināmiem zvēriem un sīkbūtnēm.

Animācijā tiek atdzīvinātas Evijas Vēberes un mākslinieces Silvas Stirnas abstraktā pasaulē mītošās būtnes, informēja mūziķes pārstāvji. 

“Pirmās sajūtas no mūzikas, ko Evija atsūtīja, uzreiz saistījās ar kādu maģisku kosmosu, kas ietver plašu emocionālo spektru, nav gluži maigs un mīļš, bet ar dziļi patiesām un maigām būtnēm. Pati animācija ir kā gleznas turpinājums. Mirklis, kas ļauj ieskatīties šīs citādās pasaules maģijā vēl dziļāk un ļauj pakavēties uz brīdi ar tajā esošajām būtnēm, kamēr Evijas balss maigi vedina tai cauri,” stāsta animatore un māksliniece Silva Stirna.


““Sirdsbūt” ir kā spogulis, kurš transformē vienkāršu prāta izklaidi par garīgu pieredzi un liek ieraudzīt pašam sevi. Esot ieraksta procesā un skaņu sintēzes pasaulē, jutu, kā tā veido savdabīgu komunikāciju, savu valodu un kļūst vizuāla. Uzrunāju Silvu ar pārliecību, ka viņa šo iedomu pasauli sajutīs un sadzirdēs. Ar Silvu pirmo reizi sadarbojos, kad izdevu mazalbumu “Dream Whispers”,  kopš tā laika viņas darbi ar maniem darbiem un nedarbiem ir kā cimds ar roku,” komentē Evija Vēbere.

Evijas Vēberes solo albums “Sirdsbūt” tiks laists klajā šī gada 16.oktobrī. Mūziķes solo performanci drīzumā varat pieredzēt “TEDxRiga”, arī Shipsea dombiedru sastāvā un Rūdolfa Macata projektā “Vēstnieks”. 
 

Evija Vēbere ir studējusi Nīderlandē, Prinča Klausa konservatorijā Groningenā, pirms tam absolvējusi Ventspils Mūzikas vidusskolu. Evijas mūziku grūti ielikt kādā žanrā – viņas mūzikā savijas skandināvu, džeza, roka un popmūzikas krāsas, radot savu skanējumu. Viņas dziesmas nereti stāsta bērnišķīgus stāstus un tai pat laikā var aizskart arī politiskas tēmas. Albumā “Dream Whispers”, kas izdots 2014. gadā, Evija sadarbojas ar trim mūziķiem, ko satikusi, studējot Nīderlandē, bet mūzikas autore ir pati. Savukārt dziesmās, ko dzirdēsim latviešu valodā, viņa muzicē kopā ar pianistu Tomu Mikālu vai arī visu muzikālo ietērpu ar elektroniku radījusi pati. Un šīs dziesmas jau ir pavisam svaigas – ierakstītas pēdējā gada laikā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti