Ogres estrādē notiks «Kulakova nakts»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Šogad aprit 30 gadi kopš 1985.gada 6.jūlija, kad pēc grupas "Pērkons" uzstāšanās Ogres estrādē grupas fani koncertā gūto emociju uzplūdā, vēršoties pret pastāvošo komunistisko iekārtu, izdemolēja divus pasažieru vilciena vagonus. Pēc 30 gadiem, 2015.gada 22.augustā, Ogres estrādē grupas "Pērkons" fani tiek aicināti uz pasākumu "Kulakova nakts".

"Latvijā "Pērkonam" ir nepārvērtējama nozīme. Būtībā tas ir vietējo rokmūziķu un publikas sociālais atpestītājs. Gari mati, tik dabiska un brīva uzstāšanās maniere un tik agresīvs, nepastarpināts un dumpīgi skaļš rokenrols nemitīgu sprādzienu, dūmu un pirotehnisku brīnumu pavadībā kā nevienam. Un pats galvenais - "Pērkons" ir grupa ar tik konsekventu tekstu (lielākoties Māra Melgalva) izvēli un ar tik nepārprotamu un atklātu jaunības maksimālismu," saka muzikoloģe Daiga Mazvērsīte.

"Pērkons" ir īpašs arī ar to, ka tajā spēlē titulēti mūziķi: divi Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieki - Ieva Akuratere, kura saņēmusi arī Draudzīgā aicinājuma medaļu, un Juris Kulakovs, kurš ir arī Līvānu goda pilsonis, kā arī trīs Jūrmalas goda pilsoņi. Visi grupas dalībnieki apbalvoti ar Barikāžu piemiņas medaļām.

22.augustā plkst. 21 Ogres estrādē notiekošajā "Kulakova naktī" piedalīsies grupas "Pērkons", "Instrumenti", "Menuets", Ogres pūtēju orķestri, koris "Gaudeamus" diriģenta Ivara Cinkusa vadībā. Juris Kulakovs savā festivālā piedalīties aicinājis arī jaunās grupas virzienā no dzimtajiem Līvāniem līdz Rīgai - koncertā uzstāsies grupa "Krampis" (Līvāni), "Šaha klubs" (Aizkraukle), "Rīgas modes" (Ogre), bet uz rīta pusi vinila diskotēku spēlēs DJ Dambis un Uldis Rudaks (Rīga).

Galvenā loma "Kulakova naktī" tomēr būs "Pērkonam". Juris Kulakovs "Pērkona" daļā iekļāvis visus hītus: "Zaļā dziesma", "Slidotava", "Labu vakar", "Dziesma par sapumpuroto zaru", "Gandrīz tautasdziesma", "Balāde par gulbi", "Mana dienišķā dziesma" un citus. "Kulakova naktī" kopā ar "Pērkonu" uzstāsies arī grupas kādreizējais solists Nauris Puntulis.

Pēc koncerta "Pasažieru vilciens" norīkos nakts vilcienu uz Rīgu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti