Ņujorkas pilsētas opera uzsāk bankrota procedūru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Nespējot savākt darba turpināšanai nepieciešamos finansiālos līdzekļus, Ņujorkas pilsētas opera otrdien paziņojusi par darbības pārtraukšanu un bankrota procedūras uzsākšanu.

Septembra vidū operas vadība paziņoja, ka līdz mēneša beigām operai jāsavāc 7 miljonus ASV dolāru. Līdz mēneša beigām izdevās savākt 2,3 miljonus, taču operas turpmākai darbībai ar to ir par maz.

„Ņujorkas pilsētas operas glābšanai nepieciešamo līdzekļu vākšanas ārkārtas kampaņa nesasniedza mērķi, tāpēc operas vadība un menedžments uzsāks  nepieciešamos administratīvos un finansiālos pasākumus, lai noslēgtu kampaņu, bez tam tiks uzsākta procedūra pēc 11.nodaļas (ASV Kodekss par bankrotu),” pavēstīja pilsētas operas pārstāve Raisa Hellere.

Kā vēstīts, iepriekšējo divu sezonu laikā Ņujorkas operā iestudēti vien četri uzvedumi. Kā liecina nodokļu inspekcijas sniegtie dati, 2008.gadā operai tika saziedoti 48 miljoni ASV dolāru. Savukārt 2012.gadā ziedojumos ir saņemts nedaudz vairāk par pieciem miljoniem.

Astoņu miljonu iedzīvotāju pilsētā tagad palikusi tikai Metropolitēna opera.

Ņujorkas pilsētas opera dibinātā 1943.gadā kā tautas opera. Tajā savu karjeru uzsākušas tādas zvaigznes kā Plasido Domingo un Renē Fleminga.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti