Ņujorkas latviešu koris koncertā Rīgā izpildīs latviešu komponistu kantātes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgas Latviešu biedrības (RLB) Lielajā zālē 30. decembrī gaidāms koncerts “Ziemassvētki laika vējos”. Programmā Mārtiņa Brauna, Lauras Jēkabsones, Andreja Jansona, Andra Sējāna veltījumi Ņujorkas latviešu korim, medijus informē RLB pārstāvji.

Koncertā piedalās Ņujorkas latviešu koris (diriģente Laura Padega Zamura), kamerkoris "Fortius" (diriģente Māra Marnauza), jauniešu koris "Balsis" (diriģents Ints Teterovskis), Latvijas Nacionālās operas un baleta kamerorķestris (diriģente Laura Padega Zamura), solisti Laura Jēkabsone, Krista Zamura, Laila Liepiņa-Southard un citi.

Koncerta organizatori uzsver – Ņujorkas latviešu koris pēdējos 30 gados sadarbojies un piedalījies daudzos kopīgos projektos ar Latvijas profesionālajiem un amatieru kolektīviem, īpašu uzmanību pievēršot latviešu trimdas, Latvijā mazpazīstamu vai pat nepazīstamu, savulaik padomju periodā aizliegtu komponistu skaņdarbiem. Kopš 1990. gada koris ir aktīvs Vispārējo latviešu Dziesmu svētku dalībnieks.

Viesi atzīmē, ka gadskārtēji Adventa koncerti ir labi iesakņojusies kolektīva tradīcija – tos koris rīko jau turpat 30 gadus, un katrā koncertā tiek dziedāti īpaši pasūtināti latviešu, arī igauņu komponistu skaņdarbi.

Tā dziedoņi  īsteno savu misiju – popularizēt latviešu un citu Baltijas valstu komponistus un mūziku pasaulē. Kad sakrājies pietiekami daudz jaundarbu, koris dodas uz Latviju, lai kopā ar orķestri un saviem sadarbības partneriem – Latvijas koriem muzicētu kopīgā koncertā, pēc tam ierakstītu CD. Šo ieskaņojumu izdošanā aktīvi strādā Amerikas ierakstu kompānija “Albany Records”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti