Novosibirskas teātra jaunais direktors noņem «Tanheizeru» no repertuāra

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Novosibirskas operas un baleta teātra jaunais direktors Vladimirs Kehmans savā otrajā darba dienā pieņēmis lēmumu noņemt no repertuāra skandālu izraisījušo Riharda Vāgnera operas "Tanheizers" iestudējumu, ziņo Krievijas mediji.

Viens no iestudējuma noņemšanas iemesliem ir tas, ka jaunajam teātra vadītājam neesot izdevies tikties ar iestudējuma režisoru Timofeju Kuļabinu. „Jaunais cilvēks slēpjas,” norādījis Kehmans.

Otrs iemesls, kā norāda Kehmans, ir ar diriģentu Aināru Rubiķi nenokārtotās līgumattiecības. Līgums ar diriģentu ir beidzies 2014. gada 31. decembrī, un Rubiķis esot atcēlis visas savas uzstāšanās Novosibirskā, ieskaitot Galā koncertu par godu Čaikovska jubilejai. Tajā pašā laikā martā Rubiķis diriģējis divas „Tanheizera” izrādes.

„Es noskatījos „Tanheizera” videoierakstu. Skatījos līdz diviem naktī. Biju patīkami pārsteigts par izrādes augsto muzikālo kvalitāti, gribu atzīmēt brīnišķīgo trupas un diriģenta darbu,” norāda Kehmans. „Tomēr esmu spiests paziņot, ka izrāde tiek noņemta no repertuāra.”

Novosibirskas teātra direktors Boriss Mezdričs tika atbrīvots no amata 29. martā ar Krievijas Kultūras ministrijas rīkojumu.

Jau vēstīts, ka marta sākumā Krievijas tiesa izbeigusi lietu par ticīgo jūtu aizskaršanu Riharda Vāgnera operas "Tanheizers" iestudējumā Novosibirskas operas un baleta teātrī, jo nav konstatēts administratīvā pārkāpuma sastāvs.

Lai arī lieta pret teātra režisoru Borisu Mezdriču ir izbeigta, tomēr turpināsies pret operas režisoru Timofeju Kuļabinu ierosinātās sūdzības izskatīšana.

Reliģijas eksperti liecinājuši, ka operas "Tanheizers" iestudējumā neesot saskatījuši reliģisko simbolu aizskaršanu.

24.februārī Novosibirskas prokuratūra ierosināja administratīvā pārkāpuma lietu pret operas iestudējuma režisoru Timofeju Kuļabinu. Par pamatu lietas ierosināšanai kļuva Novosibirskas pareizticīgo baznīcas metropolīta Tihona paziņojums par "tīšu publisku reliģisko simbolu apgānīšanu" iestudējumā.

Krievijas mediji skaidro, ka skandālu izsaucis "kinorežisora Tanheizera" uzņemtās filmas sižets, kas vēsta par "Kristus pazudušajām dienām" - tās it kā esot pavadītas, nododoties baudām Venēras grotā -, kā arī filmas plakāts, kurā Kristus attēlots starp kailas sievietes kājām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti