Notikuši Vidzemes mūzikas un kultūras centra spāru svētki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Cēsu mūzikas skolas orķestra pavadībā Cēsīs aizvadīti Vidzemes mūzikas un kultūras centra spāru svētki. Šī ir otrā reģionālā koncertzāle, kas Latvijā top ar Kultūras ministrijas atbalstu par Eiropas fondu līdzekļiem. Jaunajā ēkā zālē būs 800 sēdvietas un tā būs pielāgojama dažāda veida kultūras pasākumiem.

Jaunajā koncertzālē ir pabeigta apjomīgākā būvdarbu daļa. Noslēdzot jumta konstrukciju montāžu, varēs uzsākt iekšdarbus arī skatītāju zāles korpusā. „Rekonstruējamā daļā ir jau pietiekami daudz tīklu izvilkti, rit apdares darbi. Sāksies logu nomaiņa un jumta uzlikšana. Vissarežģītākā sadaļa būs zālē - ar kustīgajām grīdām, krēsliem, hidraulikām un pacēlājiem,” saka a/s „UPB” valdes priekšsēdētājs Uldis Pīlēns.

Koncertzālē būs 800 sēdvietas, ēkā  atradīsies mācību telpas Cēsu mūzikas vidusskolas audzēkņiem, kā arī mēģinājumu telpas amatieru kolektīviem un Cēsu kamerorķestrim. Ēkas arhitekts Juris Poga uzsver, koncertzāle ir veidota, savienojot mūsdienu arhitektūru ar vēsturiskā biedrības nama detaļām.

Kultūras centrs būs funkcionāls un pielāgots dažāda veida pasākumiem. „Zāle varēs kalpot kā akustiskā zāle, tāpat te varēs notikt runas pasākumi, kur akustika ir traucējoša. Tas nozīmē, ka te varētu veidoties samērā daudzpusīga programma,” saka Poga.

Tomēr, domājot par jaunās ēkas piepildījumu, pašreizējais Cēsu novada domes priekšsēdētājs Gints Šķenders uzsver, arī valdībai būtu jāpadomā par atbalstu reģionālajām koncertzālēm. „Vienīgi pašvaldībām šo jautājumu atrisināt, es domāju, tas ir diezgan smagi. Un tāpēc es vēlreiz aicinu pie tiem solijumiem, ko Kultūras ministrija ir teikusi, ka tam ir jābūt valsts atbalstam, nonākt pie reāliem darbiem ar atbalstu,” pauž Šķenders.

Būvnieki ir iecerējuši celtniecības darbus Vidzemes mūzikas un kultūras centra ēkā pabeigt līdz šī gada beigām, lai jau nākamā gada pavasarī šeit varētu notikt pirmie kultūras pasākumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti