Notiks pārceltais operešu melodiju koncerts «Štrauss, Lehārs un ...»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

27. novembrī plkst.19.30 kultūras pilī Ziemeļblāzma notiks plānotais operešu melodiju koncerts „Štrauss, Lehārs un ...", kurš saistībā ar traģiskajiem notikumiem lielveikalā „Maxima" nenotika svētdien, 24.novembrī. Visas iepriekš iegādātās un pārceltā koncerta biļetes ir derīgas 27.novembra koncerta apmeklējumam.

Koncertā „Štrauss, Lehārs un ..." klausītājus gaida tikšanās ar populāriem un skatītāju iemīļotiem solistiem – Sonoru Vaici, Ingusu Pētersonu, Nauri Indzeri, Juri Ādamsonu, kuri savu meistarību ir apliecinājuši operas un operetes uzvedumos Latvijā un ārpus tās robežām.

Koncertā dzirdēsim arī jaunos māksliniekus, kuriem šī ir pirmā sastapšanās ar opereti – Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmijas audzēkņus Lauru Teivāni un Emīlu Kivlenieku, kā arī Tallinas konservatorijas studenti Marlēnu Keini. Viņu izpildījumā koncertā dzirdēsim duetus un operešu ārijas no Johana Štrausa, Ferenca Lehāra, Imre Kalmāna, Karla Millekera, Niko Dostāla un Žaka Offenbaha operetēm, kā arī orķestra skaņdarbus un dejas priekšnesumus. Koncertu vadīs Rīgas muzikālā teātra draugs, tautā iemīļotais aktieris, Zigurds Neimanis, savukārt par koncerta muzikālo noformējumu rūpēsies Operetes orķestris, kura vadība uzticēta RPIVA docentam un orķestra „Gaudeamus" mākslinieciskajam vadītājam Guntaram Bernātam.

"3 gadus man bija iespēja dziedāt Grācas operā Austrijā, kas ir operetes šūpulis. Tur es iepazinu un iemīlēju opereti un šogad, pēc pāris gadu pārtraukuma man ir prieks atgriezties pie šīm skaistajām melodijām un dziedāt operetes melodijām veltītajā koncertā," par gaidāmo koncertu stāsta dziedātājs Ingus Pētersons.

Savukārt Sonoras Vaices ceļš pie operetes sācies jau bērnībā, kad viņa kopā ar mammu apmeklēja Operetes teātri.

„Kad mācījos Mūzikas akadēmijā, domāju, ka visdrīzāk dziedāšu operetē, bet tad Viesturs Gailis mani paņēma uz Gildas lomu Latvijas Nacionālajā operā un tikai dažus gadus atpakaļ atkal atgriezos pie operetes. Jāatzīst, ka operete ir ļoti komplicēta māksla, kur vienādi labi jāprot dziedāt, dejot un spēlēt. Šobrīd Latvijā atkal rodas interese par šo žanru un tas ir jauki, ka cilvēki novērtē un gaida šos koncertus un izrādes! Un varbūt atkal būs kāda mamma ar meitu, kuras tas viss iedvesmos," smaidot saka dziedātāja.

Ar šo koncertu Rīgas Muzikālais teātris sadarbībā ar Latvijas operetes fondu vēlas Jums atsaukt atmiņā, cik patiesībā skaista ir nu jau gandrīz 20 gadus Latvijā aizmirstā, bet klausītāju sirdīs skanošā operešu mūzika. Patlaban Latvijā top jauns, inovatīvs muzikāls teātris kā atbilde skatītāju pieprasījumam.

Rīgas Muzikālais teātris patlaban ir bez savām pastāvīgām telpām, bet ar lielu apņēmību un potenciālu, kā arī jau uzkrātu apliecinošu pieredzi operetes iestudējumu veidošanā, kas guvuši nedalītu skatītāju atsaucību. Kopš 2006.gada teātris ir iestudētas tādas pazīstamas operetes kā F.Lehāra "Grāfs fon Luksemburgs", J.Štrausa "Čigānu barons", I.Kalmana "Bajadēra" un "Cirka princese", uzvedumu "Karmena" pēc Ž.Bizē operas motīviem, kā arī divas koncertprogrammas. Teātra iestudējumus noskatījušies jau vairāk kā 30 000 skatītāji. Kopš 2013. gada teātra juridiskais pamats ir nodibinājums "Latvijas Operetes fonds". Tā mērķis ir nodrošināt mūsdienīga, augsti kvalitatīva, profesionāla un pasaulē konkurētspējīga muzikālā teātra darbību Latvijā, pamatojoties uz labākajām Latvijas un pasaules operetes žanra tradīcijām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti