Notiks komponistes Indras Rišes jubilejas autorkoncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

18. septembrī pulksten 18.00 Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē notiks komponistes Indras Rišes jubilejas autorkoncerts “Sprīdi virs Zemes”. Koncertā piedalīsies solisti Agnese Egliņa, Sandis Šteinbergs, Ivars Bezprozvanovs, Anete Toča, Mārtiņš Circenis, jubilāre Indra Riše, kā arī vokālā grupa “Putni” Antras Dreģes vadībā. Pasākumu vadīs muzikologs Dāvis Eņģelis, informēja Komponistu savienības pārstāvji.

Jubilejas autorkoncertā "Sprīdi virs Zemes" tiks akcentēts Indras Rišes nozīmīgais devums latviešu kamermūzikā un tiks atskaņoti mūziķu un klausītāju iemīļoti skaņdarbi, aptverot aptuveni 20 radošā darba gadu periodu. "Skaņdarbu izvēle ļaus izjust komponistes mūzikas stila un rokraksta attīstību, spēju atrast sev domubiedrus gan mūziķu vidū, gan starp klausītājiem. Indras Rišes iemīļotās tēmas ir daba, latviešu tautas folklora, kā arī sabiedriski aktuālas un garīga rakstura tēmas, kas adresētas gan pašiem jaunākajiem, gan pieaugušiem klausītājiem," norādīja koncerta veidotāji.

Indra Riše (1961) sākotnēji ir studējusi Jāzepa Vītola Latvijas valsts Konservatorijas klavieru klasē un vēlāk arī kompozīcijas klasē pie profesora Pētera Plakida. 1993. gadā komponiste devās papildināt savas kompozīcijas prasmes uz Dāniju, kur iestājās Karaliskajā Mūzikas akadēmijā Kopenhāgenā, apmeklējot meistarklases Kalifornijā, Parīzē, Oslo, Visbijā u.c.

2003. gadā atgriežoties Latvijā, Indra Riše bija aktīva gan radošajā laukā (radītas kompozīcijas orķestrim, kamerorķestrim, ērģelēm, solo instrumentiem, kā arī kamermūzika u.c.), gan sabiedriskajā dzīvē (ISCM vadītāja (2006–2013), Latvijas Komponistu savienības vadītāja (2015–2017) u.c.

Komponistes darbi ir publicēti un ir pieejami plašam mūziķu lokam un tiek spēlēti Eiropas valstīs, ASV, Kanādā, Austrālijā, Krievijā.

Šogad izdots arī Indras Rišes ērģeļmūzikas albums “Eņģeļu taures”.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti