Rīta Panorāma

Grupai "Prāta Vētra" jauna dziesma "Feels"

Rīta Panorāma

Krievijas karaspēks sāk atgriezties bāzēs

Ērģelnieka un komponista Aivara Kalēja jubileja

Notiks ērģelnieka un komponista Aivara Kalēja jubilejas koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

22. aprīlī jubileju svin komponists un ērģelnieks Aivars Kalējs. Dzimšanas dienā pulksten 20.00 tiešraidē no Rīgas Doma izskanēs mākslinieka jubilejas autorkoncerts. Muzicēs ērģelnieki Vita Kalnciema un Liene Andreta Kalnciema, Ilze Barlo, Aigars Reinis, kā arī pats jubilārs. Blakus Kalēja jau agrāk komponētiem skaņdarbiem ērģelēm solo koncertā izskanēs nesen radīta mūzika, un pirmatskaņojumu piedzīvos kāds jaundarbs. Mūziku papildinās komentāri un sarunas ar Latvijas Radio 3 "Klasika" žurnālisti Rūtu Paulu, informēja organizatori.

Aivars Kalējs ir komponists, ērģelnieks, pianists un ērģeļu vēsturnieks, kopš 1989. gada – Rīgas Jaunās Sv. Ģertrūdes baznīcas ērģelnieks. 1974. gadā beidzis profesora Skultes kompozīcijas klasi Latvijas konservatorijā un 1977. profesora Vanadziņa ērģeļu klasi. Koncertējis lielākajā daļā Eiropas valstu, kā arī Japānā, ASV, Kanādā un Kolumbijā. Trīs reizes uzstājies Parīzes Dievmātes katedrālē, spēlējis Eiropas lielākās ērģeles Pasavā un lielākās baznīcu ērģeles pasaulē – Velleslijas militārās akadēmijas katedrālē pie Ņujorkas. Piedalījies daudzos pasaules mūzikas festivālos. Labprāt improvizē, nevairoties no džeza mūzikas elementiem.

Kalēja komponista  daiļradē ir gan simfoniskā, vokālā un kora mūzika, gan kamermūzika un klaviermūzika, bet īpaša vieta atvēlēta ērģeļmūzikai. Kalēja mūziku izdevušas tādas izdevniecības kā “Musica Baltica”, “Bärenreiter”, “Eres” un “Musikform” Vācijā. Kalējs ir ieguvis godalgotas vietas vairākos kompozīcijas konkursos: "Sibīrijas bērni", "Kremerata Baltica", Baznīcas dziesmu konkursā, starptautiskajā konkursā “Sinfonia Baltica” u.c.

Koncertu varēs klausīties Latvijas Radio 3 “Klasika” tiešraidē vai skatīties Rīgas Doma “Youtube” kontā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti