Kultūras ziņas

Folkmūzika un "Tautumeitu" debija Vīlandē

Kultūras ziņas

Izstāde kā saspēle ar Aleksandru Dembo

Noslēgušies Siguldas Opermūzikas svētki

Noslēgušies 27. Siguldas opermūzikas svētki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Siguldā izskanējuši 27. opermūzikas svētki. Galā koncerts ar skaistākajām operu melodijām, brīnišķīgo gaisotni un notikumiem, kas apvija to, lika klausītājiem nesteigties mājup un svētku piedāvājumu baudīt tālu pāri pusnaktij.

Galā koncertā „No operas līdz operetei” mirdzēja gan pašmāju, gan starptautiskas zvaigznes - Jānis Apeinis, Inga Šļubovska-Kancēviča, Ilona Bagele, Mihails Čuļpajevs, Perina Madefa, Kalvis Kalniņš, Krišjānis Norvelis, kā arī viesi – bulgāru tenors Kamens Čaņevs un šī vakara zvaigzne Asmika Grigorjana, kuru par izcilo sniegumu Zalcburgas festivālā Salomes lomā ar prieku varam sveikt arī mēs un priecāties, ka viņa ir šeit.

“Es šeit jūtos kā mājās, jo īstenībā kā māksliniece esmu izaugusi Rīgas operā. Te bija manas pirmās lomas, te es tiku pamanīta. Par to liels paldies Andrejam Žagaram, kurš ļāva jaunajiem iziet pasaulē. Es nebūtu šodien tā, kas esmu, ja nebūtu Rīgas operteātra,” atzīst Asmika Grigorjana.

Savukārt diriģents Vladimirs Kiradžijevs stāsta, ka viņam patīk strādāt gan ar zvaigznēm, gan jaunajiem dziedātājiem.

“Man tas sniedz gandarījumu. Diriģentam jābūt kā medijam starp komponistu, solistiem, orķestri, kori. Operteātrī tas ir sevišķi grūti – tur ir tik daudz atšķirīgu personību, ir jāspēj atrast līdzsvaru, lai viss izdotos. Es jūtos ļoti gandarīts par darbu šeit, Siguldā,” saka diriģents.

Siguldas opermūzikas svētku mākslinieciskais direktors Dainis Kalns sola, ka opermūzikas svētki Siguldā būs arī nākamgad, ja būs iedvesma tos rīkot.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti